Sluiten

Ski Dubai

Ski Dubai

Skiën in de woestijn? Dat kan in Dubai! In november 2005 opende Ski Dubai haar deuren en was daarmee wereldnieuws. Hoe absurd is het immers niet om te kunnen skiën, terwijl het buiten meer dan veertig graden warm is. Dit zijn in de zomermaanden zeer normale temperaturen overdag. Op dat moment is het in de skihal −1 °C. ’s Nachts laat men de temperatuur dalen tot min zes graden omdat op dat moment de sneeuw aangemaakt wordt. Ski Dubai is op dit moment de grootste overdekte skihal ter wereld. In totaal is de kunstmatige berg 85 meter hoog en telt deze 5 pistes waarvan de langste vierhonderd meter hoog is. Onder de pistes is er één zwarte piste, de eerste indoor zwarte piste ter wereld. Je daalt hier af met een hellingshoek van 35 graden.

Voor ongeschoolde skiërs en snowboarders is er de mogelijkheid om lessen te nemen. Dat kan zowel individueel als in groepsverband. De prijzen hiervoor lopen zeer uiteen.

Sneeuwpark

Tot Ski Dubai behoort ook Snow Park. Dit is een drieduizend vierkante meter tellend speelpark in de sneeuw. Je kunt hier sleetje rijden, sneeuwballen gooien, er staan klimtoestellen en er zijn allerlei winterse spelletjes te doen. Snow Park is een redelijk populair uitje voor kinderfeestjes in Dubai.

Pinguïns

Ski Dubai heeft een aantal prachtige bewoners: Gentoo en koningspinguïns. Alles over de pinguïns en de kans om de pinguïns persoonlijk te ontmoeten: Pinguïn Encounter.

Praktische informatie

Ski Dubai is alle dagen van het jaar (inclusief feestdagen). De kassa’s sluiten anderhalf uur voor sluitingstijd.

Dit zijn de openingstijden:
Zondag tot en met woensdag van 10:00 tot 23:00 uur
Donderdag van 10:00 tot 00:00 uur
Vrijdag van 09:00 tot 00:00 uur
Zaterdag van 09:00 tot 23:00 uur

Entreeprijzen
Ski Dubai kent verschillende pakketten met uiteenlopende prijzen. Reken op ongeveer 60-70 euro om twee uur de piste op te mogen of tegen de honderd euro voor een hele dag skiplezier.

Vooral voor het Snow Park heb je diverse mogelijkheden. Materiaal inclusief kleding is inbegrepen. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat een helm verplicht is. Voor toegang tot de pistes moet men voldoende ski- of snowboardervaring hebben.

Ski Dubai bevindt zich in de Mall of the Emirates.

bekijk locatie in Google Maps prijzen & tickets
Ski Dubai