Sluiten

Big Bus Dubai

Big Bus Dubai

De dubbeldekkerbussen van Big Bus Dubai zijn een begrip in Dubai. Deze toeristenbussen rijden al jarenlang rond in Dubai en werken volgens het ‘hop on, hop off’ principe. Big Bus is een handige manier om Dubai te verkennen. De bus brengt je langs vrijwel alle bezienswaardigheden van Dubai. Waar je wilt stap je uit om een bezienswaardigheid, winkelcentrum of wijk te gaan verkennen. Je kunt daarna gewoon weer opstappen om naar een volgende stop te reizen.

Handig

Big Bus is vooral geschikt voor toeristen die meerdere plekken in Dubai willen bezoeken, maar geen huurauto willen gebruiken en niet continu taxi’s willen nemen. Omdat de bussen als enige doel hebben om toeristische plekken te bezoeken en duidelijk herkenbaar zijn, verlies je geen tijd met het uitzoeken hoe je met het gewone openbaar vervoer moet reizen. Op een bestemming als Dubai, waar de afstanden soms aanzienlijk kunnen zijn, is dit een groot voordeel.

Dubbeldekkers

Big Bus Dubai maakt gebruik van dubbeldekker bussen. De bovenste verdieping is (deels) open, waardoor je onderweg goede foto’s kunt maken van de prachtige gebouwen die je onderweg tegenkomt. Het gesloten deel van de bussen is voorzien van airconditioning. Dat is in Dubai geen overbodige luxe, zeker in de hete zomermaanden niet.

Tijdens de rit kun je gratis gebruikmaken van de audioguide die in maar liefst 12 talen beschikbaar is. Nederlands zit daar niet tussen, maar Engels en Duits wel. De hoofdtelefoons hiervoor zijn gratis.

Hop on, hop off

Bij een ‘hop on, hop off’ bus betaal je niet per rit, maar per hoeveelheid dagen. In het geval van Big Bus Dubai bieden ze 24 en 48 uur tickets aan. Tijdens de geldigheidsduur van je ticket kun je vervolgens onbeperkt in- en uitstappen (hop on, hop off). Hoe vaak je dit doet, maakt niet uit, zolang het maar binnen de geldigheid van je ticket valt.

Tijden en frequenties

De bussen beginnen overdag rond negen uur ’s morgens te rijden. Afhankelijk van de route stoppen de bussen ergens tussen half acht en hal negen ’s avonds. De normale frequentie tussen de bussen is 20 minuten. Dat zou in de praktijk moeten betekenen dat je nooit langer dan twintig minuten bij één van de haltes zou moeten wachten.

Er is ook nog een speciale ‘Big Bus Night Tour’. Hierbij kun je onderweg niet uitstappen, maar volg je een vaste route. Je kunt op vijf plekken instappen. De starttijden liggen ergens tussen 19:15 en 20:00 uur, afhankelijk waar je opstapt. De totale duur van deze tour is ongeveer twee uur en drie kwartier. De Night Tour is los te boeken, maar is ook onderdeel van het 48-uurs-ticket.

Routes

Big Bus Dubai rijdt twee routes: de Big Bus City Tour (Red Route) en de Big Bus Beach Tour (Blue Route). Daarnaast hebben ze een tijdlang ook een Big Bus Transit City Tour aangeboden, waarbij je vanaf Dubai International Airport een vaste rondrit aangeboden kreeg die in twee uur veel highlights van Dubai liet zien.

  • De City Tour rijdt vooral door het oudere stuk van Dubai, het zakendistrict van Dubai en Downtown Dubai. Hoogtepunten bij deze tour zijn o.a. de Dubai Mall, Burj Khalifa, het Dubai Museum, de souks, Deira en de Dubai Creek. De City Tour duurt ongeveer twee uur.
  • De Beach Tour brengt je langs een groot deel van de stranden van Dubai, de Jumeirah Moskee en het sprookjesachtige Atlantis The Palm Resort op Palm Jumeirah. Er wordt uiteraard ook gestopt bij diverse stranden zoals Jumeirah Public Beach. De totale rit van de Beach Tour duurt iets meer dan een uur.

Prijzen

De prijs voor volwassenen bedraagt ongeveer 80 euro voor een ticket. Voor kinderen betaal je enkele tientjes minder.

Het kindertarief geldt voor kinderen van 5 tot en met 15 jaar. Kinderen onder de vijf reizen gratis mee. Dit zijn de tarieven als je ter plaatse een ticket koopt of een ticket online koopt zonder vooraf opgegeven data. Als je online tickets koopt waarbij vooraf de datum/data bepaald is/zijn, dan gelden er kortingen.

Je kunt je tickets vooraf online kopen via Tiqets Dubai.

bekijk tickets voor Big Bus Dubai