Sluiten

Captain Jack

Captain Jack

In Dubai kun je allerlei boottochten maken. Een populaire boottocht die vanuit de Dubai Marina gehouden wordt is de dhow-cruise van Captain Jack. Deze traditionele houten boot is onderdeel van Bristol Charter, een bedrijf dat in Dubai verschillende mogelijkheden aanbiedt om Dubai vanaf het water te verkennen. Captain Jack is zoals gezegd een traditionele dhow, zoals je ze in Dubai meer ziet varen. Het dek van de boot is voorzien van beanbags met een Arabisch uiterlijk. Ze zijn zo gemaakt dat ze voor iedereen comfortabel zitten.

De tocht

Captain Jack vaart ieder uur uit tussen 11 uur ’s morgens en 11 uur ’s avonds. Soms begint de tocht wat later. Vooral op drukkere dagen merk je dat er wel eens wat uitloop is. Als je pech hebt dan lopen ze de verloren tijd in tijdens jouw rondvaart. Dat kan betekenen dat niet de hele route afgelegd wordt, maar dat de route ingekort wordt. In de zomermaanden kan het voorkomen dat men soms niet uitvaart vanwege te weinig belangstelling. Deze kans is het grootst midden op de dag.

De normale route vertrekt vanaf de aanlegplaats bij de Dubai Marina Walk. Je vaart in noordwestelijke richting de zee. Je passeert daarbij Skydive Dubai (ligt aan bakboordzijde). Je vaart een klein stukje richting Palm Jumeirah, waarna de boot een draai naar links maakt. Je vaart om de start-/landingsbaan van Skydive Dubai heen, waarna je parallel vaart langs de kustlijn van JBR Beach.

Je hebt dan een prachtig uitzicht op de hoge torens van The Walk en Dubai Marina. Op de voorgrond zie je de oudere hotels Hilton en Sheraton, met daartussen de paviljoens van The Beach. Je vaart vervolgens de zuidelijke ingang van Dubai Marina in om vervolgens in noordoostelijke richting weer naar de aanlegsteiger te varen.

Zonsondergang

Het meest populaire moment aan de tocht deel te nemen is tijdens zonsondergang. Hoe laat dat is hangt af van het moment dat je in Dubai bent. Hartje winter valt zonsondergang tussen 17 en 18 uur, in het voor- en najaar tussen 18 en 19 uur en in juni en juli rond 19 uur of iets later. Omdat dit een populair moment is voor de dhowcruise kan het druk zijn aan boord van Captain Jack.

Praktische informatie

Een ticket kost AED 60. Kinderen tot 11 jaar betalen 30 AED en kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee. Hierbij is een softdrink of flesje water inbegrepen. Kaartjes koop je bij de Bristol Charter Kiosk aan Marina Walk in de Dubai Marina. Deze bevindt zich op de aanlegsteiger van de boot. Captain Jack vaart in principe iedere dag van het jaar op elk heel uur, tussen 11 uur in de ochtend tot 23 uur ’s avonds. De rondvaart duurt ongeveer 55 minuten.

De boot is lastig toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Je moet via een trapje ongeveer een meter omhoog lopen en dan de boot opstappen. Voor mensen die niet kunnen lopen is de boot niet toegankelijk.