Sluiten

Dubai Museum

Dubai Museum

Een museum in Dubai dat je absoluut niet over mag slaan als je in Dubai bent is het Dubai Museum. Dit museum biedt je een tijdreis door de geschiedenis van Dubai. Je maakt kennis met de parelvissers die als zich als eersten op de oevers van de Dubai Creek vestigden, ziet hoe de bedoeïenen in de woestijn leefden en je kunt ontdekken hoe Dubai zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft tot de metropool die het nu is. Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen mensen het Dubai Museum.

Binnen en buiten

Het Dubai Museum bestaat uit twee delen: binnen en buiten. De route binnen brengt je langs archeologische vondsten, maquettes, foto’s en nagebouwde scenes uit het dagelijks leven zoals het zich vroeger in Dubai afspeelde. Dit deel laat tot in detail zien hoe men vroeger werkte en woonde in Dubai. Je krijgt een kijkje hoe een drukke soek er uit zag, hoe er onderwijs gegeven werd en hoe een traditionele woning er van binnen uit zag.

Het buitenste deel van het museum is aangelegd op de binnenplaats van het fort. Op de binnenplaats zie je verschillende boten, kanonnen en kun je een kijkje nemen in een traditionele bedoeïenenwoning.

Al Fahidi Fort

Het Dubai Museum is gevestigd in het Al Fahidi Fort. Dit fort stamt deels uit het jaar 1787 en is het oudste nog bestaande gebouw in Dubai. Het oudste onderdeel is de toren. De rest van het fort is later toegevoegd. Het fort is gebouwd van koraalsteen. Meer over het fort zelf lees je op de pagina over het Al Fahidi Fort.

alles over het Al Fahidi Fort

Praktische informatie

Het Dubai Museum ligt in de wijk Bur Dubai, de oudste wijk van Dubai. Het museum ligt aan Ali Bin Abi Taleb Street. Voor het navigeren kun je ook Al Fahidi Street aanhouden; het museum ligt dan tegenover het Arabian Court hotel. Je kunt het Dubai Museum gemakkelijk te voet bereiken vanuit Al Bastakiya of vanuit de Dubai Old Souk.

bekijk locatie in Google Maps
Dubai Museum