Sluiten

Deira Twin Towers

Deira Twin Towers

De Deira Twin Towers is een uniek stukje architectuur in de wijk Deira. Deira Twin Towers behoort tot de meest gefotografeerde gebouwen aan de Dubai Creek. De symmetrische vormgeving heeft een grote aantrekkingskracht op fotograferende toeristen. Dat komt vooral omdat het gebouw vrijwel de hele dag mooi uitgelicht wordt door de zon. Daardoor ontstaat er een mooi contrast met de achterliggende lucht.

Je leest het overigens goed: één gebouw. De gehele constructie bestaat uit een winkelcentrum waar de twee torens bovenuit steken. Eén toren is een woontoren, de andere is gevuld met kantoren.

Feiten en cijfers

Deira Twin Towers is in de jaren negentig van de vorige eeuw gebouwd in dezelfde periode dat de andere hoogbouw langs Baniyas Road weggezet werd. De officiële opening van Deira Twin Towers was op 16 april 1998. De hoogte van de twee torens bedraagt 102 meter en iedere toren bevat 22 verdiepingen. Een bijnaam van Deira Twin Towers is Rolex Towers. Dat komt door de zeer nadrukkelijke Rolex reclame aan de bovenkant van de torens.

bekijk locatie op Google Maps
Deira Twin Towers