Sluiten

Al Fahidi Fort

Al Fahidi Fort

Het Al Fahidi Fort is het oudste nog bestaande bouwwerk in Dubai. Het oudste deel van het fort, één van de torens, stamt uit het jaar 1787. De rest is er in de loop der jaren aan toegevoegd. Het Al Fahidi Fort is oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk om de nederzetting te beschermen tegen aanvallen vanuit het land door rivaliserende stammen. Gedurende haar bestaan heeft het fort ook dienst gedaan als paleis, als wapendepot en als gevangenis. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt als museum. Het Dubai Museum, één van de populairste bezienswaardigheden van Dubai.

Het Al Fahidi Fort is een vierkant bouwwerk dat opgebouwd is uit koraalsteen en cement. Op drie van de vier hoeken is een toren aanwezig. Het Al Fahidi Fort heeft één entree, die tegenwoordig dienstdoet als entree van het Dubai Museum. Twee kanonnen bij de entree lijken het fort nog steeds te bewaken. Slechts enkele decennia geleden stond het Al Fahidi Fort nog redelijk eenzaam in de woestijn van Dubai. Tegenwoordig is het fort omringd door drukke straten. De bebouwing zorgt ervoor dat het uitzicht vanaf het fort niet meer te vergelijken is met het weidse uitzicht van vroeger.

Bereikbaarheid

Het Al Fahidi Fort ligt in de wijk Bur Dubai, de oudste wijk van Dubai. Het fort ligt aan Ali Bin Abi Taleb Street. Voor het navigeren kun je ook Al Fahidi Street aanhouden; het fort ligt dan tegenover het Arabian Court hotel. Je kunt het Al Fahidi Fort gemakkelijk te voet bereiken vanuit Al Bastakiya of vanuit de Dubai Old Souk.

bekijk locatie op Google Maps

Gevestigd in het fort

Dubai Museum

Dubai Museum

Het Dubai Museum biedt je een tijdreis door de geschiedenis van Dubai en laat je kennismaken met de folklore van Dubai.

Dubai Museum