Sluiten

National Souq

National Souq

National Souq is een tijdelijke soek die ter ere van UAE National Day op Burj Plaza gehouden wordt. Met Burj Khalifa op de achtergrond is dit meerdaagse evenement er op gericht om lokale producten, gewoontes en tradities te promoten. Als je meer te weten wilt komen over de lokale cultuur dan is een bezoek aan dit jaarlijks terugkerend evenement een absolute aanrader.

National Souq wordt georganiseerd door Dubai SME, een organisatie die het midden- en kleinbedrijf in Dubai stimuleert. Op de National Souq kun je dan ook producten kopen die alleen maar door lokale ondernemers gemaakt zijn. Het zijn traditionele en modernere producten die je als souvenir mee naar huis zou kunnen nemen. Hiermee ondersteun je meteen de lokale middenstand. In totaal zijn er zo’n veertigtal kraampjes te bewonderen op National Souq.

Op de tijdelijke markt staat ook een podium. Hierop laten locals zien hoe bijvoorbeeld een lokale bruiloft gevierd wordt. Ook is er lokale folklore te zien en horen zoals zang en dans. Hoewel er geen uitleg gegeven wordt over wat je te zien krijgt is het toch een absolute aanrader.

National Souq
National Souq
National Souq
National Souq