Sluiten

Global Village

Global Village

Global Village is een enorm evenemententerrein in Dubai, waar ieder winterseizoen miljoenen bezoekers op af komen om te winkelen en als ontspanning. Verspreid over meer dan veertig landenpaviljoens kun je uitgebreid genieten van lokale specialiteiten en kun je allerlei lokale producten. Er wordt altijd getracht om zoveel mogelijk de inhoud van de kramen aan te laten sluiten bij het thema waar het zich bevindt. Zo zul je in het Spaanse paviljoen Spaanse olijfolie vinden en kun je in het Perzische paviljoen allerlei oosterse kruiden kopen.

Op het 1,6 miljoen vierkante meter tellende terrein staan ook verschillende attracties opgesteld, die zich vooral richten op families met (jongere kinderen). Op een kunstmatig kanaal kun je een boottochtje maken met een dhow.

Global Village is een openlucht evenement. Vanwege de hete zomers in Dubai is Global Village alleen in het winterseizoen geopend. De exacte openingsdatum varieert ieder jaar. Vaak opent Global Village al in oktober, maar soms ook pas in november. De laatste openingsdagen van Global Village vallen in maart of april. Ook dit varieert ieder jaar weer.

Openingstijden

Global Village opent dagelijks om 4 uur ’s middags. Van zaterdag tot en met woensdag sluiten de poorten om middernacht. Op donderdag, vrijdag en op feestdagen sluit Global Village pas om 1 uur ’s nachts. Op maandag is het ‘family day’. Toegang is dan voorbehouden aan vrouwen, kinderen en gezinnen.

Bereikbaarheid

Global Village is te vinden aan Exit 37, Sheikh Mohammed Bin Zayed Road en Emirates Road. Rondom het terrein is er plek voor maar liefst 17.000 auto’s.

bekijk locatie in Google Maps