Sluiten

Emirates A380 simulator

Emirates A380 simulator

Wil je ervaren hoe het is om een Airbus A380 te besturen? Dat kan in de Emirates A380 Experience in de Dubai Mall. Deze simulator zorgt ervoor dat je als piloot achter de stuurknuppel van zo’n prachtige superjumbo van Emirates plaats kunt nemen. De simulator is aangelegd in een heuse A380 cockpit die in de Dubai Mall boven de grond uit steekt.

Jouw vlucht

Een sessie duurt 30 minuten, waarbij je een zelf gekozen route kunt vliegen. Je kunt vooraf bepalen wat voor weertype je onderweg krijgt en op welk tijdstip je vliegt. Wil je bij een stralend zonnetje midden op de dag in Londen landen of wil je eens proberen om de Airbus tijdens een tropische storm ’s avonds op het internationale vliegveld van Hong Kong veilig op de grond zetten? Het kan allemaal. Je kunt kiezen uit 12 verschillende luchthavens, waaronder Amsterdam Schiphol Airport. Tijdens de vlucht word je geassisteerd door een kundige trainer.

Airbus A380

Airbus A380 simulator

De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig dat momenteel in gebruik is. Deze superjumbo vervoert afhankelijk van de configuratie tussen de vijfhonderd en meer dan achthonderd passagiers. Bij Emirates zijn er drie verschillende configuraties in gebruik, waarbij er minimaal 489 en maximaal 615 passagiers mee kunnen. Emirates is veruit de grootste afnemer van dit vlaggenschip van Airbus. In totaal zijn er 140 vliegtuigen van het type A380-800 besteld. Hiermee is Emirates veruit de grootste afnemer van de superjumbo. Niet voor niets dat ze door middel van een A380-simulator trots uit willen dragen dat ze zoveel bestemmingen aandoen met de A380.

Kosten

Een vlucht met de Airbus A-380 simulator kost je AED 300 of AED 575 voor een ervaring van 30 minuten. Je kunt ook een kortere Emirates A380 experience boeken. Voor AED 160 mag je jezelf gedurende 15 minuten piloot van deze superjumbo wanen.

Praktische informatie

De Emirates A380 Experience is te vinden in de Dubai Mall. De simulator staat opgesteld voor de Emirates winkel in “The Village”, op de begane grond van het winkelcentrum. De Emirates A380 Experience is dagelijks geopend van 10:00 uur ’s morgens tot middernacht. Meer informatie lees je op de officiële website.

bekijk locatie in Google Maps