Sluiten

Waterfront Promenade

Waterfront Promenade

Waterfront Promenade is een wandelpromenade die langs de zuidkant van de Dubai Mall loopt. Langs de Waterfront Promenade zitten verschillende restaurants zoals Wafi Gourmet en Social House. Deze restaurants zitten deels in het winkelcentrum, maar hebben allemaal een buitenterras langs de wandelpromenade.

Deze terrassen behoren tot de plekjes waar je kunt eten of drinken met één van de mooiste uitzichten van Dubai. Je kijkt immers uit op enkele pareltjes van Downtown Dubai zoals de Dubai Fountain, het in traditionele stijl gebouwde winkelcentrum Souk Al Bahar, het iconische gebouw The Address Downtown Dubai en natuurlijk Burj Khalifa. Het is op de terrassen langs de Waterfront Promenade daarom eigenlijk altijd druk. De enige uitzondering is overdag tijdens de warmste zomermaanden.

Drukte rondom de fontein

Waterfront Promenade is samen met de Souk al Bahar-brug de populairste plek om Burj Khalifa en de fonteinshow te bewonderen. Op momenten dat de fonteinshow begint is het daarom vaak erg druk op de Waterfront Promenade. Als je een mooi plekje aan het water wilt hebben, dan kun je er beter al een minuut of tien voor aanvang van de fonteinshow gaan staan. De drukte is het ergste op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Langs de Waterfront Promenade zit overigens ook de opstapplek voor de Dubai Lake Ride. Deze abraboottocht laat je vanaf het water genieten van de fonteinshow.

Foto’s met Burj Khalifa

Op de Waterfront Promenade staan professionele fotografen die jou of jullie kunnen vereeuwigen met Burj Khalifa op de achtergrond. Toch handig als je zelf geen goede kwaliteit camera bij je hebt. Vooral voor de avondfoto’s, als het donker is, kan deze mogelijkheid ervoor zorgen dat je met een mooiere foto van jezelf met de hoogste toren ter wereld thuiskomt. De foto’s worden ter plaatse afgedrukt.

Praktische informatie

De Waterfront Promenade is 24 uur per dag gratis toegankelijk. In de avonduren kan het enorm druk zijn, vooral tijdens het winterseizoen. Kom je met de auto? Dan is de parkeergarage van de Dubai Mall de gemakkelijkste parkeermogelijkheid. Wil je met het openbaar vervoer komen? Pak dan de metro naar station Dubai Mall.

bekijk locatie op Google Maps