Sluiten

Spice Souk

Spice Souk

De Spice Souk is een populaire toeristische attractie in het oude deel van Dubai. De Dubai Spice Souk is de kruidenmarkt, waar je terecht kunt voor kruiden en specerijen. Omdat er vooral toeristen op de kruidenmarkt afkomen kun je er ook redelijk wat souvenirs kopen die je elders in Dubai ook aantreft. De kruidensouk is een plekje waar wij zelf graag doorheen wandelen. De combinatie van exotische geuren en verkopers die je graag hun winkeltje in willen lokken maakt van de Spice Souk een plek waar al je zintuigen geprikkeld worden. Hier koop je gedroogde limoenen, saffraan, kaneel, kruidnagel, wierook en andere geurige en kleurrijke producten.

De verkopers zullen er alles aan doen om je iets te verkopen. Ze laten je ruiken, proeven en geven uitleg over de soms opmerkelijke producten die ze voor hun winkel uitgestald hebben. Zo hebben ze zeker te weten thee op voorraad die prima aansluit bij uw kwaaltjes. Als je iets gaat kopen, en die kans is groot, vergeet dan vooral niet om af te dingen.

De handelaren maken zelf al grappen over de goedkope prijzen die je hier betaalt. Zo kun je bordjes tegenkomen waarop de kruidenmarkt als ‘Aldi Süd’ aangeduid wordt met als opmerking eronder in het Duits dat hier alles goedkoper is.

Souks

Spice Souk

Een souk (ook wel geschreven als souq) is een Arabische markt. In Dubai kun je verschillende souks bezoeken, waarbij de meesten dicht bij elkaar te vinden zijn. Zo vind je op een paar minuten lopen van de Spice Souk de goudmarkt van Dubai (Gold Souk) en de Grand Souk Deira.

Aan de overkant van de Dubai Creek kun je ook de Old Souk van Dubai bezoeken. Met een abra (traditioneel veerbootje) kun voor slechts 1 dirham per persoon de Creek oversteken. Dat neemt een minuut of 5-6 in beslag. Je krijgt dan wel een prachtig uitzicht op de Creek en beide oevers van de Creek.

In Deira

De kruidenmarkt ligt in de wijk Deira, aan de noordelijke oever van de Dubai Creek.  De Spice Souk bestaat uit een paar beschutte smalle straatjes. Deze autovrije straatjes liggen tussen Al Abra Street, Old Baladiya Street en Baniyas Road in. De markt ligt op slechts tweehonderd meter van het abrastation Old Deira Souq Station af.

Je kunt een taxi nemen naar de Spice Souk (iedere taxichauffeur weet waar die ligt), met de bus naar de kruidenmarkt reizen, met een abra oversteken vanuit Bur Dubai of per metro naar de kruidenmarkt reizen. Je moet dan de Green Line nemen en uitstappen bij station Al Ras of station Baniyas Square. Het is dan respectievelijk 5 tot 12 minuten lopen naar de Spice Souk.

bekijk locatie in Google Maps

Foto's

Spice Souk

foto's van de spice souk

Bekijk een fotoreportage die wij gemaakt hebben tijdens een bezoek aan de beroemde kruidenmarkt van Dubai.

bekijk foto's