Sluiten

Dubai Fountain

Dubai Fountain

De Dubai Fountain is de grootste fonteinenshow ter wereld. Het fonteinsysteem is aangelegd in Burj Khalifa Lake, het kunstmatige meer dat in Downtown Dubai aangelegd is bij Burj Khalifa en de Dubai Mall. De fontein heeft een lengte van maar liefst 275 meter en wordt verlicht door meer dan 6600 lampen en 25 kleurenprojectoren. De Dubai Fountain is in mei 2009 in gebruik genomen. Op 2 januari 2010 was de fontein verlengd tot de huidige 275 meter.

Meerdere shows per dag

Twee keer per middag en meerdere keren per avond kun je de fonteinenshow bewonderen. Het meest magische zijn de shows in de avonduren, nadat de zon ondergegaan is en de verlichting een extra dimensie geeft aan de fonteinen. Een fonteinenshow bestaat uit een combinatie van omhoogspuitend water in combinatie met muziek. Het water wordt op het ritme van de muziek omhoog gespoten. Dat gebeurt met een enorme kracht. Als het water richting de maximale hoogte van ruim honderdvijftig meter gespoten wordt gaat dat gepaard met een flinke knal. Op eenzelfde moment kan er zo’n 83.000 liter water in één keer omhoog gespoten worden.

Er is inmiddels een breed repertoire aan nummers en choreografieën opgebouwd voor de Dubai Fountain. Iedere avond variëren de shows die getoond worden. Hierdoor kun je op één avond meerdere verschillende shows bekijken. De muziek loopt uiteen van bekende popnummers zoals ‘Thriller’ van Michael Jackson tot aan filmmuziek en prachtige Arabische composities.

Praktische informatie

De middagshows zijn om 13:00 en 13:30 uur. In de avond begint de eerste show om 18:00 uur en de laatste om 22:00 uur (zondag tot en met woensdag) of 23:00 uur (donderdag, vrijdag en zaterdag). De fonteinenshows duren ongeveer drie tot vier minuten en worden op ieder half uur getoond.

Je kunt de fonteinen vanaf elk punt rondom Lake Burj Khalifa zien. De meeste mensen verzamelen zich op de promenade bij de Dubai Mall en de brug tussen de Dubai Mall en Souk Al Bahar. In de wintermaanden kan het hier extreem druk worden, zeker in het weekend.

Het bijwonen van de fonteinenshow is gratis. Er zijn twee betaalde manieren om de fonteinshow vanaf een andere positie te zien. De eerste is vanaf een abra (traditioneel bootje) op het water. Dit is de Dubai Fountain Lake Ride. De tweede manier is van bovenaf. Vanaf het observatiedek van Burj Khalifa heb je een totaal ander zicht op de Dubai Fountain.

bekijk locatie in Google Maps