Sluiten

Dubai Dino

Dubai Dino

Dubai Dino is een enorm dinosaurusskelet dat je gratis kunt bewonderen in de Dubai Mall. Het is een bijna volledig skelet van een Amphicoelias brontodiplodocus. Deze plantenetende dinosaurus heeft ongeveer 155 miljoen jaar geleefd in het gebied dat we nu kennen als de Verenigde Staten. Het skelet is opgegraven in de staat Wyoming.

In april 2014 werd het skelet onthuld in de Dubai Mall. Toen stond het 7,6 meter hoge skelet in het Grand Atrium. Inmiddels is de Dubai Dino verhuisd naar de Souk Dome op de begane grond. Om eerlijk te zijn vinden we dit een mooiere plek voor de dinosaurus dan in het Grand Atrium. De naam Dubai Dino is enkele maanden na aankomst in Dubai gegeven. Er was een wedstrijd uitgeschreven om het enorme skelet een naam te geven. Op 2 juni 2014 werd de naam onthuld die Johara Al Bayedh bedacht had: Dubai Dino.

Dubai Dino

Het skelet is in 2008 opgegraven in Dana Quarry, een plek waar al eerder skeletten van dinosaurussen opgegraven zijn. Het skelet is voor 90% compleet. Opvallend detail is dat de staartbeenderen gebroken zijn, wat er op zou duiden dat deze dinosaurus een gevecht met een andere dinosaurus heeft gehad waarbij hij zijn staart gebroken zou hebben.

Het skelet is per vliegtuig naar Dubai gebracht waar het helemaal opgebouwd is. Omdat Dubai geen natuurhistorisch museum heeft, is het enorme dinoskelet terechtgekomen in de Dubai Mall, waar dagelijks duizenden mensen de dinosaurus gratis kunnen bewonderen.

Praktische informatie

De Dubai Dino staat tentoongesteld in de Dubai Mall. Hij staat in de Souk Dome die zich op de begane grond van de Dubai Mall te vinden is. Je kunt Dubai Dino tijdens de openingstijden van de Dubai Mall gratis bewonderen.

bekijk locatie in Google Maps