Sluiten

Dubai Aquarium

Dubai Aquarium

In Dubai staat een enorm publiek aquarium, dat de naam Dubai Aquarium draagt. Het aquarium behoort tot de grootste aquaria ter wereld. Het frontpaneel is gemaakt van acrylglas en heeft een oppervlakte van maar liefst 32,88 bij 8,3 meter. De dikte van de wand bedraagt maar liefst 75 centimeter. Deze dikte is nodig om de enorme druk van het water te kunnen opvangen. Het aquarium is immers gevuld met ongeveer 10 miljoen liter water, wat voor een enorme druk op het paneel zorgt.

Ondanks de dikte van het glas kun je nog steeds prima door de wand heen kijken. Wie dat doet die kan het onderwaterleven van om en nabij de 33.000 zeedieren bewonderen.

Gratis of betalen?

Het Dubai Aquarium is onderdeel van de attractie Dubai Aquarium and Underwater Zoo. In tegenstelling tot de Underwater Zoo hoef je voor het Dubai Aquarium niet persé een toegangskaartje te kopen om het aquarium te kunnen zien. Dat komt doordat het enorme aquarium zich in de openbare ruimte van de Dubai Mall bevindt. Het aquarium staat op de begane grond en reikt tot de eerste verdieping. Daarboven, op de tweede verdieping, is de Underwater Zoo gevestigd.

Als je tot aan het glazen paneel wilt lopen en door de aquariumtunnel wilt lopen dan heb je een entreekaartje nodig. Het betreft altijd combitickets voor de Aquariumtunnel en de Underwaterzoo. Prijzen beginnen bij 70 dirhams (AED. 55 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar). Je mag dan ook door de tunnel lopen waarbij de vissen en haaien over je heen zwemmen.

door de tunnel van het Dubai Aquarium

Wie niet betaalt die kan vanaf een afstand van ongeveer twee meter naar het aquarium kijken. Dat is eigenlijk voldoende om een globale blik op de ongeveer 140 soorten haaien, roggen en andere waterdieren te hebben. Het gros van de bezoekers kiest voor het gratis uitzicht op het Dubai Aquarium.

Praktische informatie

Het aquarium is dagelijks te bezoeken van 10:00 uur ’s morgens tot 23 uur ’s avonds en in het weekeinde tot middernacht. De laatste entree is drie kwartier voor sluitingstijd. Het gratis bezichtigen kan zolang de Dubai Mall geopend is.

bekijk prijzen en entreetickets