Sluiten

Bezienswaardigheden

Dubai telt enorm veel bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn. Sommige bezienswaardigheden zijn grote projecten die internationaal veelvuldig de pers gehaald hebben, maar Dubai telt ook wat kleinere bezienswaardigheden die voor een bezoeker zeker interessant kunnen zijn.

Op onze website kun je uitgebreide informatie bekijken over de verschillende bezienswaardigheden die Dubai rijk is.

Bezienswaardigheden in Dubai

Dhow Wharfage

Dhow Wharfage

In de Dhow Wharfage aan de Dubai Creek vind je een stukje nostalgie terug. Hier leggen de dhows aan om hun handelswaar te laden, te lossen en over te laden.

lees verder
Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is een attractie waarbij het onderwaterleven centraal staat. De attractie bestaat uit twee delen: het Dubai Aquarium en de Underwater Zoo.

lees verder
Dubai Dino

Dubai Dino

Dubai Dino is een enorm dinosaurusskelet dat je gratis kunt bewonderen in de Dubai Mall. Het is een bijna volledig skelet van een Amphicoelias brontodiplodocus.

lees verder
Dubai Fountain

Dubai Fountain

De Dubai Fountain is de grootste fonteinenshow ter wereld. De fonteinenshow vindt plaats aan de voet van Burj Khalifa en is gratis te bewonderen.

lees verder
Stadsmuren van Dubai

stadsmuren

In Dubai zijn op een paar plekken nog restanten van de oude stadsmuren van Dubai te bewonderen.

lees verder
Spice Souk

Spice Souk

De Spice Souk is een populaire toeristische attractie in het oude deel van Dubai. De Dubai Spice Souk is de kruidenmarkt, waar je terecht kunt voor kruiden en specerijen.

lees verder
Het superjacht

superjacht "Dubai

In Dubai kun je een enorm jacht zien. Het 162 meter lange superjacht heet "Dubai" en is eigendom van sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

lees verder
The Waterfall

The Waterfall

The Waterfall is een indrukwekkend waterkunstwerk in de Dubai Mall. Het kunstwerk bestaat uit twee cilindervormige wanden die een diameter van dertig meter en een hoogte van maar liefst 24 meter hebben.

lees verder
Waterfront Promenade

Waterfront Promenade

Waterfront Promenade is een wandelpromenade die langs de Dubai Mall loopt. Vanaf deze promenade heb je een geweldig uitzicht op Burj Khalifa en de fonteinenshow.

lees verder