Sluiten

Zien & doen in Dubai

Dubai biedt een breed scala aan bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen. Als bezoeker zul je je in Dubai dan ook geen moment hoeven te vervelen. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar hippe of luxe plekjes om te relaxen, je juist sportief bezig wilt zijn of kennis wilt maken met zaken die typisch iets voor Dubai zijn: Dubai heeft het allemaal.

Houd er rekening mee dat je voor een aantal bezienswaardigheden en evenementen tijdig moet reserveren. Sommige attracties zijn al weken vooraf volgeboekt. Steeds vaker kiezen mensen er dan ook voor om van hun schema al vanuit Nederland/België samen te stellen, waarbij er zoveel mogelijk vooraf geboekt wordt.

Wij hebben een overzicht gemaakt van leuke dingen om te doen en mooie dingen om te zien in Dubai. Zo willen we toeristen die een vakantie in Dubai willen vieren een handje helpen bij het kiezen van leuke dingen om te bekijken of te ervaren.

Aan deze lijst wordt continu gewerkt om te proberen een zo compleet en actueel mogelijk overzicht te hebben van wat Dubai joú te bieden heeft.

Je kunt per categorie bekijken wat er te zien en doen is in Dubai:

Spice Souk

bezienswaardigheden

Dubai telt enorm veel bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn: van Oosterse markten tot historische overblijfselen.

bezienswaardigheden
Recordaantal bezoekers voor Dubai

gebouwen

Dubai is een walhalla voor liefhebbers van architectuur. Geniet van de vormgeving van gebouwen zoals Burj Al Arab, Burj Khalifa en The Frame.

gebouwen
Koffiemuseum in Dubai

musea

Dubai telt verschillende musea die je kunt bezoeken. Zo kun je kennis maken met de geschiedenis en cultuur van Dubai, of je stort je in klassieke of moderne kunst.

musea
Dubai... op het water

op het water

Een overtocht met een abra, een rondvaart met een traditionele dhow of een adrenalineverhogende snelle boottocht, het kan allemaal in Dubai.

op het water
rondritten in Dubai

rondritten

Dubai kun je door middel van verschillende rondritten verkennen. Er zijn rondritten per toeristenbus (via een hop-on-hop-off systeem), maar je kunt ook gebruikmaken van andere georganiseerde rondritten door Dubai.

rondritten
Dubai Ice Rink

sportief

Ben je sportief aangelegd of wil je actief bezig zijn tijdens je vakantie in Dubai? Dat kan op verschillende manieren, zoals schaatsen, skiën of duiken.

sportief