Sluiten

Mall of the Emirates

Het in 2005 geopende winkelcentrum ‘Mall of the Emirates’ behoort tot de grootste winkelcentra ter wereld. Deze enorme shopping mall telt vier verdiepingen die meer dan zevenhonderd winkels en ongeveer honderd horecagelegenheden telt. Vrijwel direct na de opening won de Mall of the Emirates de titel ‘The World’s Leading New Shopping Mall’ tijdens de World Travel Awards in Londen.

Populair onder toeristen

De Mall of the Emirates is niet alleen populair onder de mensen die in Dubai wonen, ook toeristen komen graag in de Mall of the Emirates. Dat doen ze hoofdzakelijk voor de winkels, maar ook om met eigen ogen de overdekte skihal te bewonderen. Ski Dubai is een belangrijke publiekstrekker binnen het winkelcentrum. Deze grote skihal maakt het mogelijk om bij buitentemperaturen die op kunnen lopen tot tegen de vijftig graden binnen te skiën bij temperaturen die enkele graden onder nul liggen.

sportief in Dubai

De Mall of the Emirates wordt ook veelvuldig door toeristen bezocht vanwege de goede ligging. Het winkelcentrum ligt aan de belangrijkste weg van Dubai: Shaikh Zayed Road. Ook per metro is de Mall of the Emirates prima te bezoeken. Het bezoek door toeristen neemt toe als de weersomstandigheden slecht zijn. Zodra het te koel of grijs is voor een dagje aan het strand of juist als het te heet is om je buiten te begeven, neemt het aantal toeristen toe dat naar dit winkelcentrum komt.

Gevarieerd winkelaanbod

De Mall of the Emirates heeft een mooi gevarieerd winkelaanbod. Natuurlijk vind je hier een aantal internationale ketens die je ook elders in Dubai zult aantreffen, maar de Mall of the Emirates heeft ook een aantal minder bekende winkels onder haar dak en merken die je niet elders in Dubai terugvindt. Natuurlijk zijn er een aantal grote publiekstrekkers aanwezig in de Mall of the Emirates. Dit zijn bijvoorbeeld de Virgin Megastore, Debenhams, Harvey Nichols en Centerpoint. De Carrefour supermarkt in de Mall of the Emirates behoort tot de grootste supermarkten in de Golfstaten. Vanwege het enorme aanbod komen locals en expats hier graag hun wekelijkse inkopen doen.

Entertainment

Behalve skiën en snowboarden zijn er nog meer leuke manieren om je vrije tijd te besteden in de Mall of the Emirates. Zo is er Magic Planet waar je kunt gamen en spelen. De VOX-bioscoop in het winkelcentrum is ideaal voor een avondje naar de film. De films zijn Engelstalig of zijn in het Engels ondertiteld. Ook als toerist kun je daarom gewoon een avondje naar de bioscoop, mits je de Engelse taal voldoende kunt volgen.

Bereikbaarheid

De beste manieren om de Mall of the Emirates te bereiken is per metro, met de auto of per taxi. Mall of the Emirates ligt ter hoogte van Interchange 4 van Sheikh Zayed Road. Het winkelcentrum heeft een eigen parkeergarage waar meer dan 7000 auto’s geparkeerd kunnen worden. Parkeren is gratis als je korter dan 4 uur parkeert.

Met de metro neem je de rode lijn en stap je uit bij metrostation Mall of the Emirates. Via de Metro Link loop je binnen enkele minuten het winkelcentrum binnen.

bekijk locatie in Google Maps
Mall of the Emirates