Sluiten

Dubai Marina Mall

Dubai Marina Mall

De Dubai Marina Mall is een middelgroot winkelcentrum in de wijk Dubai Marina. Hoewel de naam lijkt op die van de Dubai Mall is er geen enkele verwantschap tussen deze twee. De Dubai Marina Mall is vernoemd naar de wijk waar de shopping mall in ligt. De Dubai Marina Mall telt drie verdiepingen, waarbij de bovenste verdieping helemaal ingericht is op eten, drinken en vertier.

De 2e verdieping

De foodcourt die op de bovenste verdieping gevestigd is biedt uiteenlopende mogelijkheden om te eten en te drinken. Je kunt hier kiezen voor internationaal bekende ketens zoals McDonalds, maar ook genieten van Aziatische gerechten, Arabische specialiteiten en zoete lekkernijen.

Een deel van de tweede verdieping is ingericht als bioscoop. In de Reel Cinemas vestiging van de Dubai Marina Mall kun je comfortabel genieten van de laatste nieuwe films. De films zijn in het Engels gesproken of in het Engels ondertiteld, waardoor je als toerist hier zonder problemen een filmpje kunt pakken.

Prachtig uitzicht

Uitzicht vanuit de Marina Mall

Ook al heb je geen honger of dorst, je moet de tweede verdieping altijd bezoeken als je de kans krijgt. Dat is vanwege de buitenterras dat bij de foodcourt hoort. Dit vrij kleine terras is gelegen aan de waterkant van het winkelcentrum, waardoor je een indrukwekkend uitzicht hebt over de Dubai Marina. Voor de beste foto’s zorg je dat je hier in de tweede helft van de ochtend komt. Het water en de gebouwen staan dan mooi in het zonlicht en je hebt geen last van tegenlicht.

Winkels

winkels in de Dubai Marina Mall

De winkels bestaan vooral uit internationaal bekende ketens, aangevuld met een aantal lokale winkels. Hierdoor heeft de Dubai Marina Mall een internationale uitstraling gekregen. Het winkelcentrum zou daarom eigenlijk bijna overal ter wereld kunnen staan. Het winkelaanbod bestaat uit een mix van vooral modezaken (kleding, schoenen en accessoires), aangevuld met allerlei winkels op het gebied van horloges, juwelen, wonen en boeken.

Op de onderste verdieping van de Dubai Marina Mall is een vestiging te vinden van de supermarktketen Waitrose. In deze supermarkt kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen.

Openingstijden winkels

Zaterdag t/m woensdag: 10:00 uur t/m 22:00 uur
Donderdag en vrijdag: 10:00 uur t/m 0:00 uur.

Supermarkt Waitrose opent ’s morgens om 8:00 uur haar deuren al.

Bereikbaarheid

De Dubai Marina Mall ligt tussen Sheikh Zayed Road en het water van de jachthaven in. Als vanuit het noorden komt dan kun je zo vanaf Sheikh Zayed Road de parkeergarage van de Dubai Marina Mall inrijden. Vanuit het zuiden moet je eerst de parallelweg Emaar Drive oprijden. Die bereik je via afrit 32, waarna je de borden richting Dubai Marina volgt.

De Dubai Mall is tevens te bereiken via Dubai Metro (Red Line, station ‘Dubai Marina’), Dubai Tram (station ‘Dubai Marina Mall’), taxi, bus (RTA bus #8, halte ‘Marina Promenade’), watertaxi en waterbus.

bekijk in Google Maps

Heerlijk eten in Pier 7

Pier 7

Voor een geweldige culinaire beleving wandel je vanuit de Dubai Marina Mall naar de erbij horende restauranttoren Pier 7. Iedere verdieping heeft zijn eigen restaurant. Dankzij de unieke ligging en ronde vormgeving heb je vanaf de terrassen van de restaurants een geweldig uitzicht over de Dubai Marina. Voor een goed plekje moet je in het winterseizoen wel reserveren.

meer info over Pier 7