Sluiten

Dubai Mall

Dubai Mall

De Dubai Mall is het grootste winkelcentrum van Dubai. Deze enorme shopping mall is gelegen in Downtown Dubai, naast Burj Khalifa. De Dubai Mall wordt gezien als het commerciële hart van Downtown Dubai en is veruit de drukst bezochte locatie in Dubai. Dat komt niet alleen door het enorme aantal winkels en horecagelegenheden (meer dan 1200), maar ook door de aanwezigheid van attracties zoals At the Top Burj Khalifa, het Dubai Aquarium & Underwater Zoo en de Waterfront Promenade die een prachtig uitzicht biedt op de Dubai Fountain.

Het grootste winkelcentrum ter wereld

In totale oppervlakte is de Dubai Mall de grootste ter wereld, in de totale oppervlakte aan commerciële ruimte moet de Dubai Mall in meer dan tien andere winkelcentra wereldwijd haar meerdere erkennen. De totale vloeroppervlakte van de Dubai Mall bedraagt 1.124.000 vierkante meter. De hoeveelheid vierkante meters aan commerciële ruimtes bedraagt 350.000 vierkante meter.

Winkelen in de Dubai Mall

Winkelen in de Dubai Mall

Als je gaat winkelen in de Dubai Mall dan zou je daar gerust een hele dag voor uit kunnen trekken. Verdeeld over vier verdiepingen biedt de Dubai Mall meer dan duizend winkels in verschillende categorieën. Het grootste deel van de winkels bestaat uit modewinkels. Je kunt hierbij kiezen uit merkwinkels van merken zoals Guess, Diesel, DKNY, Armani Exchange en Tommy Hilfiger tot aan de designerstores van topmerken zoals Burberry, Versace, Chanel, Gucci en Dolce & Gabbana. Voor sportkleding kun je terecht in meer dan twintig winkels waaronder de bekende merken zoals Adidas, Nike, Puma en Reebok.

Voor schoeisel kun je shoppen in meer dan vijftig schoenenwinkels en boetieks. Ook hier kun je kiezen uit betaalbare schoenen, speciaalzaken voor schoenen en natuurlijk ook de duurdere boetieks van Manolo Blhanik en Jimmy Choo. Wie voor een laag budget schoenen, slippers of laarzen wil kopen die kan terecht in een aantal goedkopere schoenenwinkels zoals Payless. De meeste schoenenwinkels zitten geconcentreerd in het Level Shoe District dat zich op de begane grond bevindt.

In de Dubai Mall zijn een aantal grote namen vertegenwoordigd op het gebied van warenhuizen te vinden. Zo waan je je bijna in Parijs als je de Dubai-vestiging van Galeries Lafayette bezoekt en kun je shoppen in Bloomingdale’s of Debenhams.

Verspreid door de Dubai Mall kun je heerlijk snuffelen in woonwinkels, de laatste gadgets kopen bij een groot aantal elektronicazaken (hoofdzakelijk op de tweede verdieping), heerlijke chocoladeproducten kopen bij een aantal topchocolatiers of bij één van de reisbagagewinkels een extra koffer kopen om je nieuwe aankopen mee naar Nederland of België te nemen.

Voor zoetekauwen is er een prachtige winkel te vinden tegenover het immense Dubai Aquarium: Candylicious. Dit is de grootste snoepwinkel ter wereld. Dankzij de zeer prominente ligging binnen de Dubai Mall is het hoogstwaarschijnlijk ook één van de drukst bezochte snoepwinkels ter wereld.

De Dubai Mall heeft natuurlijk ook een flinke supermarkt. Een grote vestiging van supermarktketen Waitrose is gevestigd op de Lower Ground. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen. Waitrose heeft een mooi aanbod van versproducten, waardoor je een lokale slager, viswinkel of bakker niet zult missen.

The Souk

The Souk

Voor een neo-Arabische winkelervaring bezoek je The Souk. De winkels in dit stuk van de begane grond bestaan vooral uit juweliers en winkels waar je Arabische kunst, producten en souvenirs koopt. Men heeft hier erg zijn best gedaan om de sfeer van een luxe variant van een Arabische markt (souk) weg te zetten.

Binnen The Souk vind je een centraal plein onder de naam The Souk Dome. Centraal op dit plein staat Dubai Dino opgesteld. Dit dinosaurusskelet is ongeveer 155 miljoen jaar oud en is voor ongeveer 90% intact. Je kunt Dubai Dino hier gratis bewonderen.

The Village

The Village

Op de begane grond is er een zone ingericht als ‘The Village’. Hierbij heeft men de sfeer van een echte winkelstraat nagebootst binnen een overdekt winkelcentrum. In The Village is er een aantrekkelijke mix van winkel en horeca gemaakt.

Een van de winkels die je in The Village ziet is de winkel van luchtvaartmaatschappij Emirates. Hier kun je allerlei artikelen van Emirates kopen zoals kleding, pilotenpetten, gadgets, schaalmodellen en allerlei leuke hebbedingetjes.

Voor de Emirates Shop staat een heuse vluchtsimulator. Hier kun je als piloot een Airbus A380 van Emirates naar twaalf verschillende luchthavens vliegen. Deze Emirates A380 Experience is het neusje van de zalm op het gebied van flight simulators.

Fashion Avenue

Fashion Avenue

Modeliefhebbers moeten zeker een bezoekje brengen aan Fashion Avenue. Dit deel van de Dubai Mall heeft een eigen entree en omvat meer dan 70 flagstores van ’s werelds meest begeerlijke modemerken. Uniek onderdeel van Fashion Avenue is de permanente fashion catwalk. Hier worden regelmatig modeshows gehouden of andere mode-gerelateerde evenementen georganiseerd.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Dubai Aquarium

Een van de attracties in de Dubai Mall is het enorme aquarium: het Dubai Aquarium. Dit aquarium is gevuld met maar liefst 10 miljoen liter water en is het thuis voor meer dan 33.000 zeedieren. Het aquarium is gratis te bewonderen vanaf zo’n twee tot drie meter afstand. Tegen betaling kun je tot aan het immense paneel van acrylglas lopen, door de Aquarium Tunnel wandelen en de Underwater Zoo op de tweede verdieping bezoeken.

Dubai Ice Rink

Dubai Ice Rink

Op de begane grond van de Dubai Mall is de Dubai Ice Rink aangelegd. Deze schaatsbaan heeft olympische afmetingen en wordt gebruikt voor vrij schaatsen, voor freestyle skating, voor schaatslessen, voor ijshockeywedstrijden en voor speciale evenementen. Je mag op je eigen schaatsen het ijs op, maar mocht je die niet bij hebben, dan kun je tegen een laag bedrag schaatsen huren.

Entertainment op de tweede verdieping

Op de tweede verdieping van de Dubai Mall zitten een aantal zaken die op entertainment gericht zijn. Zo kun je hier een film bekijken in de 24-zalen tellende bioscoop van Reel Cinemas. Daarnaast zit SEGA Republic. Dit is een overdekt themapark waarbij gamen centraal staat. Je kunt hier kiezen uit meer dan 170 verschillende games waaronder de modernste simulators. Daarnaast kun je terecht in 15 bloedstollende attracties. Voor de games betaal je per spel dat je speelt. Voor de attracties geldt dat je een dagpas kunt kopen of dat je per attractie betaalt. Een dagpas is goedkoper als je tenminste zo’n zeven attracties wilt doen.

KidZania® is een veilig en interactief edutainment centrum, waar je op speelse doch leerzame wijze de wereld van volwassenen beter leert begrijpen. KidZania® heeft al meerdere nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept.

Horeca

Horeca in de Dubai Mall

De inwendige mens wordt niet vergeten in de Dubai Mall. In het winkelcentrum zijn er zo’n honderdvijftig horecazaken aanwezig die je op allerlei manieren culinair verwennen. Deze horecabedrijven bestaan uit restaurants, fastfood restaurants, koffieshops, ijssalons en zelfs combinaties van winkel en horeca zoals Eataly. De horecazaken zitten verspreid door de Dubai Mall. Er zijn wel vier duidelijke concentraties van horecazaken te zien. De eerste is rondom het prachtige waterkunstwerk The Waterfall. Verder zijn er twee foud courts. De grootste food court zit centraal op de tweede verdieping.

De andere foud court is op de Lower Ground te vinden nabij At The Top Burj Khalifa. Het sfeervolst zijn de restaurants die aan de Waterfront Promenade zitten. Als het weer het toelaat, kun je op de terrassen langs de promenade genieten van een prachtig uitzicht op de Dubai Fountain, Burj Khalifa en een mooi stukje van Downtown Dubai.

Gratis WiFi

In de Dubai Mall kun je gebruikmaken van gratis internet via WiFi. Door de drukte kan het wel erg traag zijn op de digitale snelweg. Over het algemeen lukt het wel prima om je status te delen via social media zoals twitter, facebook of instagram.

Huisregels

Als je de Dubai Mall bezoekt dien je een aantal huisregels in acht te nemen. Zo is roken overal verboden in de Dubai Mall. Huisdieren zijn niet toegestaan. Je dient je respectvol te kleden. Bedek daarom je schouders en knieën (zoals man als vrouw). Je ziet overigens steeds meer dat toeristen zich hier niet aan houden. Kussen of het duidelijk tonen van affectie is niet toegestaan in de Dubai Mall. Dit geldt ook voor gevaarlijke activiteiten zoals rolschaatsen of skateboarden.

Openingstijden

De Dubai Mall is vanaf 10 uur ’s morgens geopend. De winkels zijn tot middernacht open. De restaurants en foodcourts zijn zondag tot en met woensdag tot middernacht geopend. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de restaurants en foodcourts tot 01:00 uur ’s nachts open.

Tijdens feestdagen en ramadan kunnen de openingstijden aangepast worden.

Bereikbaarheid

De Dubai Mall is dankzij de centrale ligging in Dubai uitstekend te bereiken met de auto, taxi en openbaar vervoer. De Dubai Mall ligt aan Financial Road (Doha Road), bij de kruising met Sheikh Zayed Road. De coördinaten voor de GPS-navigatie zijn 25°11.922, 55°16.805. Als je met de auto naar de Dubai Mall gaat dan kun je de auto parkeren in de overdekte parkeergarage van de Dubai Mall. Er zijn meer dan 14.000 parkeerplaatsen beschikbaar bij de Dubai Mall. Ondanks het ruime aantal parkeerplaatsen kan het in het weekeinde lastig zijn om parkeerplek te vinden als gevolg van de extra drukte op deze dagen.

Als je met het openbaar vervoer gaat dan kun je het beste met de metro reizen. De rode lijn van de Dubai Metro heeft een station bij de Dubai Mall. Via de overdekte en gekoelde Metro Link Bridge loop je in ongeveer 10 tot 15 minuten vanaf metrostation Dubai Mall de tweede verdieping van de Dubai Mall binnen.

Je kunt de Dubai Mall met de bus bereiken. Route 27 brengt je van busstation Deira Gold Souk naar de Dubai Mall. Vanaf busstation Ghubaiba kun je bus route 29 nemen. De bussen rijden ongeveer om de 15 minuten.

Taxi’s weten de Dubai Mall prima te vinden. Houd er rekening mee dat als je per taxi weer van de Dubai Mall wilt vertrekken er tegen sluitingstijd soms wat langere wachtrijen kunnen ontstaan bij de taxi pick-up plek.

bekijk locatie in Google Maps

In en rond de Dubai Mall

At the Top – Burj Khalifa

At the top - Burj Khalifa

De observatiedeks van Burj Khalifa dragen de naam At the Top - Burj Khalifa. Je kunt tegen betaling naar de 124, 125e en 148e verdieping gaan.

lees verder
Dubai Mall voert betaald parkeren in

Betaald parkeren

De Dubai Mall heeft betaald parkeren ingevoerd voor langer dan 4 uur parkeren doordeweeks en langer dan 6 uur parkeren in het weekend.

lees verder
Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa is met een hoogte van ruim 829 meter het hoogste gebouw ter wereld en de belangrijkste toeristische attractie van Dubai.

lees verder
Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Dubai Aquarium and Underwater Zoo is een attractie waarbij het onderwaterleven centraal staat. De attractie bestaat uit twee delen: het Dubai Aquarium en de Underwater Zoo.

lees verder
Dubai Dino

Dubai Dino

Dubai Dino is een enorm dinosaurusskelet dat je gratis kunt bewonderen in de Dubai Mall. Het is een bijna volledig skelet van een Amphicoelias brontodiplodocus.

lees verder
Dubai Fountain

Dubai Fountain

De Dubai Fountain is de grootste fonteinenshow ter wereld. De fonteinenshow vindt plaats aan de voet van Burj Khalifa en is gratis te bewonderen.

lees verder
Dubai Fountain Lake Ride

Dubai Fountain Lake Ride

De Dubai Fountain Lake Ride is één van de leukste manieren om de fonteinenshow bij Burj Khalifa te bewonderen.

lees verder
Dubai Ice Rink

Dubai Ice Rink

Schaatsen in Dubai? Dat kan op de Dubai Ice Rink. Deze schaatsbaan van Olympisch formaat is te vinden in de Dubai Mall.

lees verder
The Waterfall

The Waterfall

The Waterfall is een indrukwekkend waterkunstwerk in de Dubai Mall. Het kunstwerk bestaat uit twee cilindervormige wanden die een diameter van dertig meter en een hoogte van maar liefst 24 meter hebben.

lees verder
Waterfront Promenade

Waterfront Promenade

Waterfront Promenade is een wandelpromenade die langs de Dubai Mall loopt. Vanaf deze promenade heb je een geweldig uitzicht op Burj Khalifa en de fonteinenshow.

lees verder