Sluiten

Voortaan betalen voor stoelreservering Emirates

Gepubliceerd op 20 september 2016 / Geschreven door Patrick van Zundert

Voortaan betalen voor stoelreservering Emirates

Emirates gaat betaalde stoelreservering invoeren voor de goedkoopste Economy Class tickets. Het gaat om de Economy Class Special tarieven en Economy Class Saver tarieven. Voor tickets die op of vanaf 3 oktober uitgegeven worden gelden voortaan tarieven van 50 tot 150 Dhs om een stoel vooraf te kunnen reserveren. Het bedrag is afhankelijk van de lengte van de vlucht.

De reden om deze toeslag in te voeren is om geld te verzamelen dat geïnvesteerd wordt in de luchthaven, bijvoorbeeld voor slimmere e-gates. Daarom had de luchthaven op 30 juni ook al een kleine toeslag van 35 Dhs ingevoerd voor transit-passagiers. Deze toeslag valt bij mensen amper op, omdat die in de ticketprijs verwerkt zit.

Kosten stoelreservering

Dit zijn de tarieven die vanaf 3 oktober gehanteerd zullen worden:

  • Voor vluchten tussen Dubai en routes naar GCC landen, bestemmingen aan de Indische Oceaan en het Midden-Oosten geldt een toeslag van 50 dirham (ongeveer 12 euro).
  • Voor vluchten tussen Dubai en routes naar Europa, het Verre Oosten en Afrika geldt een toeslag van 100 dirham (ongeveer 24 euro).
  • Voor vluchten tussen Dubai en routes naar Amerika en Oceanië (o.a. Australië) geldt een toeslag van 100 dirham (ongeveer 24 euro).

Gratis stoelen reserveren

De mogelijkheid om gratis je stoel uit te zoeken bestaat ook. Dat kan vanaf 48 uur voor vertrek zodra de online check-in start voor de betreffende vlucht. Ook bij de selfservice kiosken die je op een aantal luchthavens ziet, kun je voor vertrek nog zelf een stoel uitzoeken. Wie een Economy Flex (Plus) ticket boekt of reist in de Business Class of First Class betaalt geen toeslag voor stoelreservering.

Meer info op de site van Emirates