Sluiten

Voor € 99,99 naar Dubai vliegen

Gepubliceerd op 11 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Eurowings

De nieuwe low cost airline Eurowings biedt vliegtickets naar Dubai aan vanaf € 99,99 per enkele reis. Eurowings is een nieuwe budget luchtvaartmaatschappij. De dochtermaatschappij van Lufthansa was tot oktober afgelopen jaar onderdeel van Lufthansa Regional en voerde vooral binnenlandse en korteafstandsvluchten uit. Het merk is nu getransformeerd tot een prijsvechter die vooral de Duitse markt bedient, maar ook interessant is voor mensen die in zuidoost Nederland of in België wonen. Dit omdat ze vanaf vliegveld Keulen-Bonn tegen zeer goedkope tarieven vluchten aan gaan bieden naar Dubai (v.a. € 99,99), Bangkok en Phuket (vanaf € 199,99) en Varadero en Punta Cana (vanaf € 229,99).

Start in december

Hoewel Eurowings al in oktober begint te vliegen, worden de eerste vluchten naar Dubai in december aangeboden. In december ligt de laagste prijs nog op € 129,99. Voor de maanden januari en februari 2016 zijn er echter een aantal vluchten naar Dubai boekbaar vanaf € 99,99 per persoon. In combinatie met een retourvlucht die ook € 99,99 kost kom je uit op een totaalprijs van net geen tweehonderd euro. Daarmee zijn ze aanzienlijk voordeliger dan Arke en Transavia, de twee goedkoopste aanbieders vanuit Nederland.

Twee vluchtschema’s die op dit moment voor nog geen 200 euro te boeken zijn, zijn:
– dinsdag 5 januari naar Dubai en woensdag 13 januari retour
– zaterdag 9 januari naar Dubai en woensdag 13 januari retour
– zaterdag 9 januari naar Dubai en woensdag 20 januari retour
– dinsdag 16 januari naar Dubai en woensdag 20 januari retour
– zaterdag 23 januari naar Dubai en woensdag 27 januari retour

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van goedkope vliegtickets naar Dubai.

Vluchtschema

Heenvlucht EW112 is een nachtvlucht. Je vertrekt ’s avonds vanuit Keulen-Bonn en landt de volgende ochtend in Dubai. Terugvlucht EW113 vertrekt in de ochtend vanuit Dubai om vervolgens net na het middaguur weer in Duitsland te landen.

Goedkoopste tarief: Basic

Het tarief geldt voor een zogenaamd basic-ticket. Je mag dan alleen maar handbagage meenemen en krijgt geen maaltijden aan boord. Je moet bijbetalen voor bagage, maaltijden, zitplaats uitkiezen, ruimere zitplaatsen of voor omboeken. Bij de tariefopties Smart en Best zijn er een aantal dingen wel inbegrepen.