Sluiten

Volgende week lang weekend vanwege National Day

Gepubliceerd op 23 november 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

Volgende week lang weekend vanwege National Day

De VAE hebben een driedaags weekend aangekondigd voor federale overheidsmedewerkers voor de nationale feestdag van de VAE. Werknemers zullen vrij zijn van zaterdag 2 december tot maandag 4 december, met vrijdag 1 december als een thuiswerkdag.

Gisteren kondigden de VAE een tweedaagse feestdag aan voor de privésector. Zaterdag 2 december en zondag 3 december zijn beide betaalde vrije dagen voor de privésector. Voor degenen die normaal gesproken een zaterdag-zondag weekend hebben, betekent dit echter dat ze in Dubai en de andere emiraten geen lang weekend krijgen.

In voorgaande jaren vierden de Verenigde Arabische Emiraten, samen met de nationale feestdag van de VAE, Herdenkingsdag (voorheen bekend als Dag van de Martelaren) aan het einde van de maand. Deze dag valt officieel op 30 november, maar werd in voorgaande jaren de dag erna op 1 december gevierd.

Wat is de nationale feestdag van de VAE?

In 2023 vieren de Verenigde Arabische Emiraten 52 jaar sinds hun oprichting in 1971. Behalve dat de VAE in het hele land zijn uitgedost in de kleuren van de VAE-vlag (rood, groen, wit en zwart), zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden om de grote dag te vieren. De belangrijkste plannen voor de Nationale Dag van de VAE moeten nog worden aangekondigd, maar je kunt verblijfsaanbiedingen, restaurantaanbiedingen, kortingen op gezinsvriendelijke attracties en nog veel meer verwachten.