Sluiten

Palm Jumeirah Monorail

Palm Jumeirah Monorail

De Palm Jumeirah Monorail verbindt het Atlantis The Palm Hotel met het vasteland van Dubai. De monorail rijdt over de stam van Palm Jumeirah, de kunstmatige eilandengroep in de vorm van een palmboom die voor de kust van Dubai aangelegd is. Het is een leuke manier om naar het Atlantis hotel en het bijbehorende waterpark te reizen. Voor wie met het openbaar vervoer reist, zorgt deze verbinding ervoor dat je geen taxi hoeft te nemen om tot aan Atlantis te komen.

Vijf stations

De route van de monorail telt vijf stations: Gateway Towers, Al Ittihad Park, Nakheel Mall, The Pointe en Atlantis Aquaventure. Station Gateway Towers is gevestigd in hetzelfde gebouw waar je je auto kunt parkeren. Vanuit Gateway Tower vertrek je in noordoostelijke richting naar het einde van Palm Jumeirah. Het totale traject heeft een lengte van 5,45 kilometer. Een enkele rit met de monorail duurt ongeveer tien minuten.

Prachtig uitzicht

Prachtig uitzicht

Onze persoonlijke overweging om met de monorail te reizen is het prachtige uitzicht dat je hebt vanuit de trein. Je kunt uitkijken op de palmvertakkingen waarop vooral villa’s staan. Vlak voordat je bij het Atlantis hotel aankomt, maakt de trein een lichte bocht naar rechts waardoor je een prachtig uitzicht krijgt op het luxueuze Atlantis hotel.

Als je wilt fotograferen moet je er rekening mee houden dat het glas van de trein een groen/blauwe waas over de foto geeft. Achteraf bijwerken in een fotoprogramma zoals Adobe Lightroom of Photoshop is dan ook nodig voor een optimale foto.

Aansluiting met het openbaar vervoer

De Dubai Tram die door Al Sufouh en Dubai Marina rijdt is verbonden met de Palm Monorail via tramhalte Palm Jumeirah (halte #9). Er is nog geen rechtstreekse verbinding met de metrolijn. Wie met de metro reist die kan bij metrostation Nakheel uitstappen en van daaruit met de taxi naar Gateway Towers reizen. Het beste geef je de taxichauffeur de instructie om naar de Palm Monorail te rijden. Hij weet dan prima wat je bedoelt. In de toekomst zou de monorail verlengd moeten worden tot aan metrostation Dubai Internet City.

Praktische informatie

De trein van de Palm Jumeirah Monorail rijdt twee tot vier keer per uur tussen 10 en 22 uur. De tijden zijn aan veranderingen onderhavig. Tickets voor de monorail koop je op één van de stations. Een retourrit kost 25 dirhams, een enkele rit kost je 15 dirhams. Er worden geen kortingen voor groepen gegeven. Een ticket moet gebruikt worden op de dag van aanschaf.

Nol Cards zijn niet geldig voor de Palm Jumeirah Monorail. Ook een Nol weekkaart is dus niet geldig voor gebruik op de monorail. Je moet een los kaartje kopen.

openbaar vervoer in Dubai