Sluiten

Fietsen

Fietsen in Dubai wordt steeds populairder. In verschillende gebieden zijn er fietspaden aangelegd en in toeristische wijken zoals Downtown Dubai, Dubai Marina en Palm Jumeirah kun je fietsen huren via een automatisch fietsverhuursysteem. Het woestijnklimaat zorgt tijdens het winterseizoen voor heerlijke omstandigheden om te fietsen. In de zomer is fietsen erg inspannend en tijdens de heetste maanden eigenlijk niet te doen. Als je hartje zomer voor je ontspanning wilt fietsen, dan doe je dat het beste pas tegen of na middernacht. Op die manier ontloop je de ergste hitte.

Fietsen die je in Dubai vooral met als doel om te ontspannen of juist intensief sportief bezig te zijn. Fietspaden zoals het pad dat aangelegd is op de voormalige kamelenrenbaan bij Nad Al Sheba of de Al Qudra Cycle Track in de woestijn van Dubai lenen zich prima om een flink aantal kilometers te trappen op unieke locaties binnen Dubai.

Mountainbiken

Wil je liever de mountainbike pakken om de geasfalteerde paden te verlaten? In Dubai zelf zul je dan niet veel kunnen doen, maar in de omgeving van Hatta kun je helemaal losgaan op tientallen kilometers aan mounttainbikepaden die door het bergachtige landschap kronkelen. Het Hatta Trail Centre is het eerste MTB-centrum in het Midden-Oosten en is de thuisbasis van meerdere crosscountryroutes van verschillende gradaties die geschikt zijn voor alle niveaus, van absolute beginners tot ervaren rijders. Hier kun je je mountainbike huren.

meer info over MTB-en in Hatta

Fietsen in parken en toeristische gebieden

Je kunt in Dubai niet zomaar overal gaan fietsen. Belangrijke doorgaande wegen zijn vaak verboden voor fietsers en het verkeer is er op dat soort plekken ook niet echt op berekend. In en rond toeristische plekken zoals Downtown Dubai, Dubai Marina, Palm Jumeirah en langs de stranden kun je prima fietsen. Daarom vind je daar de onbemande fietsverhuurstations, waardoor je met behulp van je creditcard op simpele wijze een fiets voor een dag kunt huren.

In parken zoals Al Barsha Park en Mushrif Park zorgen heerlijke strakke fietspaden van asfalt ervoor dat je hier in een natuurlijke omgeving kunt fietsen.

fietsen in Dubai

Georganiseerde fietstours met gids

Het hoort inmiddels tot de populairste excursies in tal van steden: tijdens een georganiseerde fietstocht van een paar uur de hoogtepunten van de stad verkennen. Het bedrijf Baja Bikes verdient daar een goede boterham mee. Helaas is het ze nog niet gelukt om in Dubai een goede partner te vinden om georganiseerde fietstours met gids mee aan te kunnen bieden. Zal misschien wel te maken hebben met de grote afstanden die je in Dubai moet overbruggen als je echt de top 10 bezienswaardigheden van Dubai per fiets wilt gaan bezichtigen.

Meer over fietsen in Dubai

Fietspaden in Dubai

fietspaden

Niets fietst lekkerder dan een strak fietspad. In Dubai vind je steeds meer goede fietspaden waar je op kunt fietsen.

lees verder