Sluiten

Flitspalen

flitspaal in Dubai

Te hard rijden levert je in Dubai gemakkelijk een verkeersboete op. Op veel plekken in Dubai vind je flitspalen, die je genadeloos vastleggen op het moment dat je de maximumsnelheid overtreedt. Dubai heeft gezien de grote hoeveelheid flitspalen en flitskasten overduidelijk de oorlog verklaard aan snelheidsduivels die de straten van Dubai al jarenlang terroriseren.

Dat de politie van Dubai snelle supercars inzet om de snelheidsovertreders te achtervolgen als dat nodig is, is een feit dat veelvuldig in de internationale pers en via social media te lezen is. Dat er in Dubai per vierkante kilometer meer flitspalen staan dan in Nederland, is niet bij het grote publiek bekend.

Marge is verlaagd

De flitspalen stonden zo afgesteld dat je de maximumsnelheid ruimschoots moest overschrijden voordat je op de gevoelige plaat vastgelegd werd. Wij raadden voorheen al aan om het lot niet te tarten en te proberen zoveel mogelijk binnen de gestelde snelheidsgrenzen te blijven. Nu de marges verlaagd zijn, is de kans dat een snelheidsovertreding tot een boete leidt groter geworden.

Ook als toerist ontloop je je boete niet als je met een huurauto geflitst wordt. De boete wordt immers naar de autoverhuurder gestuurd die de boete aan jou doorbelast. Dit bedrag zal via de creditcard afgeschreven worden waarmee je borg hebt gestaan voor het huren van de auto. Daarnaast rekent de verhuurder vaak ook administratiekosten door vanwege het verwerken van de boete.