Sluiten

Auto huren in Dubai

Auto huren in Dubai

Een huurauto geeft je de vrijheid om Dubai te verkennen in een eigen tempo, waarbij je niet afhankelijk bent van taxi’s, drukke metro’s of bussen. Autorijden in Dubai is niet zo lastig, mits je maar rekening houdt met het soms zeer drukke verkeer. Op Sheikh Zayed Road kan er vooral bij de drukkere afritten ineens een opstopping ontstaan. Kop-staart-botsingen zijn daarom helaas geen uitzonderingen op deze drukke weg. Op internet zijn dan ook voldoende foto’s te zien van botsingen met soms gruwelijke gevolgen. Laat je daar echter niet te veel door afschrikken. Zelf rijden we veel in Dubai en hebben nog nooit in een situatie gezeten waarbij we het gevoel hebben gehad dat we geluk hebben gehad.

Veel keuze

Er is in Dubai volop keuze aan huurauto’s. Zelfs in het drukke hoogseizoen is er voldoende aanbod aan auto’s. Wel merk je dat sommige huurklassen wat schaarser zijn. Niet alleen is er keuze uit veel verschillende soorten auto’s, autotypes en merken, ook kun je uit een ruim aanbod van verhuurders kiezen. Zo zijn er grote internationale verhuurders actief in Dubai, zoals Hertz, Avis, Sixt en National, maar kun je ook kiezen uit een aantal lokale verhuurders.

Wie de beste of goedkoopste is, is niet te zeggen. Het hangt van veel factoren af wie je goed vindt en het is vooral afhankelijk van het soort auto als het gaat om de prijzen. Ook kan het veel schelen of je vooraf online boekt of dat je ter plaatse een auto regelt. Zo komen wij voor de huurauto vaak uit bij Europcar en huren vooraf via een internationale broker. Vaak gebruiken we Easyterra om een auto in Dubai te huren, soms gebruiken we Sunny Cars of een andere verhuurder.

Prijzen

De huurprijzen van auto’s liggen voor Europese begrippen laag. Voor de prijs waarvoor je bij ons een kleine middenklasse auto huurt, huur je in Dubai al een volwaardige sedan met automatische versnellingsbak, airconditioning en ruimte voor voldoende koffers en tassen. Wie wat meer betaalt die kan een midsize SUV huren. Zelfs grotere vierwielaangedreven SUV’s zijn in Dubai redelijk betaalbaar om te huren. Omdat de brandstof in Dubai een fractie kost van wat je in Nederland betaalt, hoef je wat betreft benzineverbruik ook niet al te bang te zijn zodra je af moet rekenen bij de pomp.

Bekijk huurauto’s in Dubai via Easyterra

Eigen risico

Let op het eigen risico bij een huurauto. Vaak geldt dat hoe duurder/groter de auto is die je huurt, des te hoger het eigen risico is. Zo kregen wij een keer een gratis upgrade van een Toyota Camry (grote sedan) naar een Mitsubishi Pajero. Het eigen risico ging daarmee ook omhoog van 800 dirham naar 2500 dirham. Na wat onderhandelen werd dat verlaagd naar 1000 dirham. Je kunt er ook altijd voor kiezen om het eigen risico af te kopen. De premie die je daarvoor betaalt, is soms relatief hoog in verhouding tot de huurprijs van de auto. Je moet bij schade sowieso een politierapport van de Dubai politie hebben.