Sluiten

Verkeer Dubai International Airport blijft groeien

Gepubliceerd op 31 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Verkeer Dubai International Airport blijft groeien

Het aantal passagiers dat Dubai International Airport passeert blijft toenemen. Februari 2015 was goed voor 5,973 miljoen passagiers. Dit is een toename van 5,3 procent ten opzichte van februari 2014. Het jaar 2015 gaat sowieso goed van start voor de nu nog drukste luchthaven van Dubai. In de eerste twee maanden van 2015 kreeg het vliegveld 12,869 miljoen passagiers te verwerken. Vorig jaar was dat 12,075 miljoen, wat betekent dat de groei over januari en februari samen maar liefst 6,6 procent is.

Groei per regio

De grootste groei is waar te nemen op de routes van en naar Oost-Europa. Dat komt vooral door de enorme expansie van luchtvaartmaatschappij Flydubai op deze routes. De groei van en naar Oost-Europa bedroeg maar liefst 71,7 procent. Ook West-Europa deed het niet slecht de afgelopen maand. Daar was een groei waar te nemen van 103.379 passagiers. Ook is er een toename in het aantal passagiers op de routes naar het Indiase subcontinent en het Verre Oosten.

Krimp

Er zijn ook routes waarop krimp waar te nemen is. Het vliegverkeer van en naar Rusland en voormalige Sovjet-landen nam met 35,6 procent af. De politieke en economische instabiliteit in die regio is daar debet aan. Er was tevens een kleine afname te zien in het aantal passagiers binnen het Midden-Oosten en Australië.