Sluiten

Vliegen naar Dubai

De meest voor de hand liggende manier om naar Dubai te reizen is per vliegtuig. Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 6 tot 7 uur naar Dubai. Je kunt met verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Emirates, TUI en Transavia rechtstreeks naar Dubai vliegen. Andere luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten naar Dubai aan waarbij je minstens één keer over moet stappen. Het voordeel van die vluchten naar Dubai vaak goedkoper zijn dan rechtstreekse vluchten.

Wil je goedkope vliegtickets naar Dubai boeken? Houd dan zeker de speciale aanbiedingen van Dubai en KLM in de gaten. Regelmatig komen deze airlines met leuke kortingen op vliegtickets naar Dubai.

Luchthavens van Dubai

Al Maktoum International Airport

Al Maktoum Airport (DWC)

Al Maktoum International Airport is de nieuwste internationale luchthaven van Dubai. Dit vliegveld wordt daarom weleens aangeduid als 'het nieuwe vliegveld'.

lees verder

Goedkope vliegtickets naar Dubai

Niemand wil te veel betalen voor vliegtickets naar Dubai. De tarieven voor Dubai vliegtickets zijn flexibel en kunnen van het ene op het andere moment veranderen. De vanaf-prijzen voor vliegtickets naar Dubai beginnen rond de 550 tot 750 euro per persoon voor een retourtje. Daar komen de boekingskosten bovenop. Die bedragen een tientje tot een paar tientjes per boeking. Tijdens de schoolvakanties liggen de vanaf-prijzen vaak een stuk hoger. Dat is een kwestie van vraag en aanbod. Voor de luchtvaartmaatschappijen en de touroperators zijn dat de lucratiefste reisperiodes. Dat vertaalt zichzelf helaas naar hogere prijzen voor vliegtickets.

Wil je zo goedkoop mogelijk naar Dubai vliegen? Maak dan gebruik van de volgende tips om goedkope vluchten naar Dubai te vinden:

  • Reis buiten het hoogseizoen naar Dubai. Het hoogseizoen loopt van december tot en met april. De schoolvakanties gelden ook als dure reisperiodes.
  • Wees flexibel met je reisdata. Kun je op een andere datum vertrekken of terugreizen, dan kan dat soms honderden euro’s in de ticketprijs schelen.
  • Boek je vliegtickets ruim van tevoren. Een garantie heb je niet, maar vaak geldt dat hoe dichter je tegen de vertrekdatum aan boekt, des te duurder de vliegtickets worden.
  • Houd de aanbiedingen in de gaten. Zowel KLM als TUI fly hebben geregeld periodes waarin ze speciale aanbiedingen voor vliegtickets hebben. KLM had bijvoorbeeld twee keer per jaar de WereldDeal Weken, meestal in januari en aan het einde van de zomer. Tegenwoordig heten deze voordeelperiodes de KLM Real Deal Dagen. TUI heeft iets vergelijkbaars: de TUI Ticket Sale.
Vliegen naar Dubai

Vliegtijd

De gemiddelde vliegtijd van vluchten tussen Nederland en Dubai is van verschillende factoren afhankelijk. Het hangt er ook vanaf welke definitie je hanteert voor vliegtijd. Wij hebben het over de tijd vanaf het moment dat het vliegtuig begint met taxiën naar de startbaan tot het moment dat het vliegtuig na de vlucht aan de gate staat. Het ‘in file staan’ bij de startbaan – wat op Schiphol weleens wil gebeuren – zal de totale vliegtijd doen oplopen. Hetzelfde geldt voor het taxiën van en naar de gate. Als er op Schiphol de Polderbaan gebruikt wordt, dan is er al zo’n 15 tot 20 minuten nodig voor het taxiën.

De route en weersomstandigheden beïnvloeden de vliegduur. Krijg je als piloot een langere route toegewezen, dan zal het vliegtuig mogelijk meer tijd in de lucht nodig hebben. Bij een hogere kruissnelheid hoeft dat niet persé het geval te zijn.

De hoeveelheid wind mee of wind tegen heeft vrij veel invloed op de vliegsnelheid en daarmee op de vliegtijd. Op de route van Dubai naar Amsterdam is er vaak voor een groot deel sprake van ‘wind tegen’ op hogere hoogte, waardoor het vliegtuig op de heenweg langzamer vliegt. Een kruissnelheid van omgerekend 800 tot 850 kilometer per uur is dan normaal. Op de vlucht naar Dubai zorgt ’tail wind’ ervoor dat je letterlijk de wind in de vleugels krijgt. Met een goede wind mee kunnen de kruissnelheden oplopen tot tegen de 1000 kilometer per uur.

De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam naar Dubai bedraagt ongeveer 5,5 tot 6,5 uur. Dit geldt voor rechtstreekse vluchten.

De gemiddelde vliegtijd van Dubai naar Amsterdam ligt rond de 6 tot 7 uur.

Vliegtijden naar en van Dubai

vliegtijden van/naar Dubai

Uitgebreide informatie over de vliegtijden tussen Amsterdam Schiphol Airport en de internationale luchthavens van Dubai.

lees verder