Sluiten

Tijdens welke schoolvakantie naar Dubai reizen?

Met kinderen naar Dubai reizen

Dubai is een geweldige bestemming om met kinderen naartoe te gaan. Als ouder(s) van leerplichtige kinderen kun je vrijwel alleen maar tijdens de schoolvakanties naar Dubai vliegen. Eventjes een weekeindje naar Dubai vliegen is lastig vanwege de reistijd en is kostbaar, omdat je je vliegtickets dan gebruikt om maximaal twee dagen naar Dubai te reizen.

In de praktijk zul je dus vrijwel altijd tijdens een schoolvakantie naar Dubai reizen. Maar welke schoolvakantie is nou het geschiktst? Wij zetten de voor- en nadelen per schoolvakantie op een rijtje.

Tijdens de kerstvakantie naar Dubai reizen

De kerstvakantie is hoogseizoen in Dubai. De dagen rond Kerstmis en Oud en Nieuw behoren tot de drukste dagen die Dubai kent. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de prijzen voor hotels, appartementen en vliegtickets. Die liggen hoog in deze periode.

Het weer is tijdens de kerstvakantie overwegend aangenaam. De maximumtemperatuur ligt gemiddeld tussen de 23 en 28 graden Celsius. Wel is er een kleine kans op een bewolkte dag of regenbui.

Tijdens de krokusvakantie naar Dubai reizen

Als het in Nederland voorjaarsvakantie is (in februari of maart), dan is het in Dubai nog steeds hoogseizoen. De prijzen liggen echter meestal niet zo belachelijk hoog als in de laatste week van het jaar. Je moet dan wel tijdig boeken, omdat de prijzen soms flink op kunnen lopen tegen de tijd dat het vakantie is. Voor vliegtickets vanuit Nederland betaal je soms iets meer dan buiten de schoolvakanties, maar dat geldt niet altijd.

Het weer kan nog wat instabiel zijn. Overdag is het gemiddeld 22 tot 30 graden Celsius. De nadere zomer zorgt soms voor instabiele dagen.

Tijdens de paasvakantie naar Dubai reizen

In België kent men een paasvakantie, die rond de paasdagen valt. Dit is meestal in april, maar als er een vroege Pasen is dan kan het ook eind maart vallen. Wat betreft het weer boffen de Belgen, want in deze periode is de kans op een minder mooie dag kleiner dan in februari of maart. De meeste dagen haalt het thermometer de tropische grens van dertig graden. Aan het zwembad of op het strand is het prima vertoeven.

Deze weken zijn helaas ook de laatste weken van het hoogseizoen. Dat betekent nog steeds drukte en hoge kamerprijzen. Voor Belgen die vanaf Schiphol naar Dubai vliegen betekent het vaak wel dat ze kunnen profiteren van aanbiedingen voor vliegtickets.

Tijdens de meivakantie naar Dubai reizen

De Nederlandse meivakantie begint eind april en duurt één tot twee weken. Een ideale lengte voor de zonvakantie naar Dubai. In Dubai is het warme seizoen inmiddels aangebroken. Dit betekent twee dingen: het kan er overdag aardig heet worden (temperaturen tot 40 graden zijn geen uitzondering) en het begint aanzienlijk minder druk te worden in Dubai. Dit resulteert in lagere prijzen voor hotelkamers en een grotere kans op leuke aanbiedingen voor vliegtickets en pakketreizen. Wie overdag veel buiten wil vertoeven die moet zich wel goed instellen op de warmte.

Tijdens de zomervakantie naar Dubai reizen

De zomer is het goedkoopste en rustigste seizoen in Dubai. Een redelijk deel van de toeristen die je in juli en augustus in Dubai ziet zijn afkomstig uit Europa. Deze Europeanen grijpen de zomervakantie aan om Dubai te bezoeken. Wie dat doet die moet wel rekening houden met (extreme) hitte. Vooral in augustus kan het erg heet worden in Dubai. Temperaturen overdag van veertig graden of meer zijn meer regel dan uitzondering. Het kwik kan zelfs oplopen naar vijftig graden Celsius. Dit zijn temperaturen waarbij het ook aan het zwembad of op het strand niet meer aangenaam te noemen is.

Wie in de zomervakantie naar Dubai reist die zal daarom uit noodzaak overdag veel binnen vertoeven. Dit zorgt er wel voor dat Dubai in de zomer ronduit goedkoop te noemen is in vergelijking tot het winterseizoen. Zelfs in vergelijking tot Europese zonbestemmingen is Dubai dan gunstig geprijsd, wat vooral veroorzaakt wordt vanwege het feit dat het dan in Europa hoogseizoen is. De zomer is daardoor een goed moment om een luxe hotel in Dubai te boeken tegen prijzen die je in de winter voor een middelklassehotel betaalt

Mocht je overwegen om met je kinderen tijdens de zomervakantie in Dubai op vakantie te gaan, neem dan wel de nodige voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid in acht. Heel veel (water) drinken, de felle zon zoveel mogelijk vermijden en overdag niet te veel in de buitenlucht verblijven is het advies. Verder heel goed smeren met antizonnebrandcrème (ook als je een donkerdere huid hebt) om je te beschermen tegen de felle zon. Overdag moet je actief bezig zijn in de buitenlucht vermijden.

Tijdens de herfstvakantie naar Dubai reizen

Op het moment dat onze scholen herfstvakantie hebben (in Nederland in oktober en in België begin november), loopt in Dubai het hete seizoen ten einde. Hoewel zeker oktober nog serieus hete dagen kent, is het al veel aangenamer dan tijdens de zomervakantie. Je merkt dat het toerisme in de loop van oktober weer aantrekt. Je ziet dat op straat, in de malls, bij de bezienswaardigheden en in de hotels. Dit betekent ook dat de prijzen voor hotels en appartementen weer stijgen. Toch zijn er voor de herfstvakantie toch zeker leuke aanbiedingen te vinden als je vliegticket en accommodatie zelf regelt.

Voor pakketreizen moet je geluk hebben. Soms heb je leuke lastminutes voor de herfstvakantie, maar soms is er een tekort aan vliegtuigstoelen waardoor de prijzen stijgen in plaats van zakken.