Sluiten

Goedkoopste reisperiodes voor een vakantie naar Dubai

goedkoopste reisperiodes

Wil je zo goedkoop mogelijk naar Dubai reizen of zoveel mogelijk luxe krijgen voor zo weinig mogelijk geld? Dat doe je vooral door de juiste reisperiodes te kiezen. Natuurlijk kun je ook tijdens het drukkere seizoen soms leuke Dubai aanbiedingen vinden, maar voor de echte koopjes moet je in het laagseizoen zijn. In het geval van Dubai is het zo dat de prijzen dalen op het moment dat de temperaturen stijgen. Tot enkele jaren geleden begon het laagseizoen eind april en duurde deze goedkopere periode tot eind oktober.

Wat de afgelopen jaren duidelijk zichtbaar is, is dat een groter wordende groep mensen ervoor kiest om net buiten het vroegere hoogseizoen naar Dubai te reizen, waardoor het hoogseizoen eigenlijk opgerekt wordt. Tien jaar geleden kon je er donder op zeggen dat in mei de prijzen flink daalden. Nu zie je dat de prijzen voor hotelovernachtingen in mei niet zoveel lager liggen dan in april.

In juni dalen de prijzen nog wat verder en pas in juli, augustus en september is Dubai goedkoop te noemen. Oktober is inmiddels een tussenseizoenmaand geworden. Hoewel het dan nog snikheet kan zijn, zie je wel dat de hoeveelheid toeristen sneller toeneemt dan voorheen.

De goedkoopste maanden

De maanden juli en augustus zijn de goedkoopste maanden in Dubai. Het warme woestijnklimaat zorgt dan voor hoge temperaturen (minstens 40 graden Celsius overdag, maar vaak ergens tussen de 44 en 50 graden) waardoor de vraag naar hotelkamers aanzienlijk lager ligt dan anders. Dit resulteert in prijzen die tot meer dan 80% lager dan in het winterseizoen. Deze prijsverschillen zie je vooral bij de strandhotels en dan met name de grote hotels op Palm Jumeirah.

Zo boek je Sofitel The Palm bijvoorbeeld in juli al vanaf minder dan tweehonderd euro per nacht, terwijl in de duurste periodes de prijzen vaak pas bij zo’n 700-800 euro per nacht beginnen.

Ook goedkoop

De maanden juni en september zijn ook goedkoop. Je merkt wel dat er dan iets minder mensen zich al laten schrikken door de warmte (rond of net wat boven de veertig graden), maar dat de prijzen meestal net iets hoger liggen. Vooral begin juni en eind september merk je wel dat het iets drukker is, dus iets minder goedkoop.

Voor Nederlanders interessant

De maanden mei en oktober zijn voor Nederlanders interessant. Op het moment dat het bij ons meivakantie of herfstvakantie is op de scholen, is het in Dubai nog wel warm. Het is dan over het algemeen wel uit te houden als je voldoende in het zwembad en in de airco vertoeft. De prijzen voor hotelkamers liggen dan nog wel aanzienlijk lager dan in april of november.

Goedkope vliegtickets

Mocht je zo goedkoop mogelijk naar Dubai willen vliegen dan kun je natuurlijk op de aanbiedingen van Emirates en KLM wachten, maar zo goedkoop als de vliegtickets van Transavia en TUI worden ze nooit. Wie niet te veel extra’s bijboekt en aan boord niet te veel eet en drinkt die kan met Transavia of TUI fly aardig wat geld besparen.

De goedkoopste vliegtickets bij deze twee maatschappijen vind je vaak aan het begin en het einde van het winterseizoen. Ze beginnen eind oktober met vluchten naar Dubai en je ziet vaak dat die eerste vluchten tegen lage vanaf-prijzen weggaan. Hetzelfde geldt voor de laatste vluchten van het seizoen, die in april plaatsvinden.

Meer tips?

Meer tips over goedkope vakanties naar Dubai lees je op www.goedkoopnaardubai.nl.