Sluiten

VAE versoepelt de coronaregels

Gepubliceerd op 26 september 2022 / Geschreven door Patrick van Zundert

VAE versoepelt de coronaregels

Reis je op of na woensdag 28 september naar Dubai of een van de andere bestemmingen binnen de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is er goed nieuws! De VAE gaan de coronamaatregelen versoepelen. Hierdoor wordt reizen naar Dubai en de andere emiraten een stuk gemakkelijker en aangenamer.

Dit is alles wat u moet weten:

Mondmaskers niet langer verplicht binnenshuis

Volgens nieuwe updates van vandaag is het vanaf overmorgen niet langer verplicht om binnenshuis een mondmasker te dragen. Vanaf woensdag bent u in de VAE nog wel verplicht een masker te dragen in het openbaar vervoer, in de moskee of in medische instellingen. Ook leveranciers van levensmiddelen en personen die vermoedelijk besmet zijn met Covid-19 moeten een masker blijven dragen.

In alle andere binnenomgevingen, waaronder scholen, hotels en winkelcentra, is het dragen van een masker vanaf woensdag facultatief. Dit is goed nieuws voor ouders met schoolkinderen die nog steeds verplicht zijn om tijdens de lessen en tussen de lessen door een masker te dragen.

Regels voor luchtvaartmaatschappijen

Terwijl in het openbaar vervoer maskers verplicht blijven in de VAE, kunnen luchtvaartmaatschappijen zelf beslissen of maskers verplicht blijven voor internationale reizen. Het is nog niet bekend hoe luchtvaartmaatschappij Emirates met de versoepelingen omgaat. Op dit moment meldt hun website nog dat mondkapjes verplicht zijn.

Al Hosn app

Ook de Al Hosn app zal vanaf woensdag enkele grote veranderingen doorvoeren. Voortaan blijft de Green Pass na een negatieve PCR-test 30 dagen geldig als je volledig gevaccineerd bent, in plaats van de vorige 14 dagen. Ben je niet volledig gevaccineerd, dan blijft de groene pas na een negatieve PCR nog zeven dagen geldig. De Green Pass blijft verplicht voor toegang tot hotels, attracties en winkelcentra in Abu Dhabi.

Meest recente Covid-zaak

Vanaf 28 september stopt de regering met de publicatie van het aantal dagelijkse Covid-gevallen.

Tijdens de officiële persconferentie zei de woordvoerder van de NCEMA dat de bijgewerkte procedures het resultaat zijn van “voortdurend en actief onderzoek” naar het aantal Covid-19 gevallen en ziekenhuisopnames in de emiraten, aldus het staatspersbureau wam. De woordvoerder voegde er verder aan toe dat de Covid-situatie in de VAE nu als stabiel wordt beschouwd met “een afname van het aantal dagelijkse gevallen, en bijna dagelijks nul sterfgevallen gedurende bijna 3 maanden”.