Sluiten

Uitbreiding Dubai metro

Gepubliceerd op 14 april 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Uitbreiding Dubai metro

De rode lijn van de Dubai Metro gaat uitgebreid worden. Er komt een aftakking vanaf het huidige metrostation Nakheel Harbour and Tower richting het terrein waar Dubai Expo 2020 gehouden wordt. Op deze manier wordt de 35e wereldtentoonstelling die van 4 januari tot en met 30 juni 2020 gehouden wordt goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het nieuwe stuk metrolijn gaat een lengte krijgen van 14,5 kilometer, waarvan 4 kilometer ondergronds en 10,5 kilometer bovengronds aangelegd zal worden. Er zullen voorlopig 7 nieuwe metrostations bij komen. Mogelijk wordt de metrolijn in een later stadium nog uitgebreid in zuidwestelijke richting.

Afgelopen zaterdag keurde Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum de extensie van de metrolijn goed. De aanbesteding voor het project zal naar verwachting in juli uitgeschreven worden, waarna er snel met de aanleg van het nieuwe stuk metrolijn begonnen zal worden. De metrolijn zal naar verwachting in de tweede helft van 2019 gereed zijn.

De nieuwe metrolijn gaat enkele grote woongebieden doorkruisen zoals The Gardens, Discovery Gardens, Jumeirah Golf Estate en Furjan. Men verwacht dat de woningprijzen in deze stukken van Dubai zullen stijgen, omdat er aansluiting op het metronetwerk komt.