Sluiten

Transavia vliegt weer naar Dubai komende winter

Gepubliceerd op 15 april 2021 / Geschreven door Patrick van Zundert

Transavia vliegt weer naar Dubai komende winter

Wie het komende winterseizoen (2021/2022) naar Dubai wil vliegen, die kan naast KLM en Emirates ook voor Transavia kiezen. In het nieuwe winterprogramma dat deze week door Transavia gepresenteerd werd, is Dubai één van de bestemmingen buiten Europa die weer op het programma staat. Hiermee is deze populaire winterzonbestemming teruggekeerd in het schema van de Nederlandse lowcost luchtvaartmaatschappij. Afgelopen winter kon je niet met Transavia naar Dubai vliegen. De coronacrisis zal daar hoogstwaarschijnlijk de reden voor geweest zijn.

Goedkoop

Transavia is vooral populair onder mensen die goedkoop naar Dubai willen vliegen. Op basis van prijs wint deze airline het vaak van concurrenten zoals KLM en Emirates. Daar moet wel bij vermeld worden dat het een beetje appels met peren vergelijken is. Transavia biedt een uitgekleed product aan waarbij je voor veel zaken bij moet betalen als je die wilt gebruiken. Denk aan het meenemen van ruimbagage, het krijgen van hapjes en drankjes aan boord tijdens de vlucht en het vooraf vastleggen van stoelen. Zelfs voor water moet je betalen. Wetende dat een vlucht naar Dubai zo’n zeven uur duurt en dat je tijdens de terugreis door de tankstop in Burgas zo’n 9 uur aan boord zit, dan mag je wel wat budget uittrekken om onderweg niet uit te drogen.

De vliegtickets van Transavia beginnen met lekkere lage prijzen. Wie alleen met handbagage reist (maximaal 10 kilo per persoon), geen eten of drinken koopt aan boord en niet aan stoelreserveringen doet, die kan vanaf 308 euro per persoon een retourtje Amsterdam-Dubai kopen. Dit is gebaseerd op 2x het laagste tarief van 154 euro per enkele reis. Dit is voor een ‘Basic’ ticket zonder ruimbagage. Van boekingskosten is geen sprake.

>>> bekijk tickets van Transavia van Amsterdam naar Dubai

Vluchtschema

Transavia vliegt vanaf maandag 1 november 2021 vier keer per week naar Dubai. Dat doen ze op maandag, donderdag, zaterdag en zondag. Vlucht HV6901 vertrekt om 06:30 uur vanaf Amsterdam en heeft een schematijdlanding om 16:30 uur (lokale tijd) in Dubai. Terugvlucht HV6902 vertrekt om 17:30 uur uit Dubai, om vervolgens om 23:35 uur op Schiphol te landen. Tijdens deze terugvlucht wordt er meestal een tussenlanding gemaakt in Burgas (Bulgarije) om te landen. Je moet dan aan boord blijven zitten.

Vanaf 16 december tot en met 13 januari wordt er tijdelijk dagelijks gevlogen tussen Dubai en Amsterdam. Dit heeft te maken met de feestdagen. Wie tijdens de kerstvakantie met Transavia naar Dubai wil vliegen, die is op dit moment het goedkoopste uit met een terugvlucht op uiterlijk 31 december. Voor de periode 1  t/m 10 januari liggen de prijzen hoger.

De laatste schemavlucht staat op 31 maart 2022 gepland. Het schema is onder voorbehoud van wijzigingen.