Sluiten

Burj Khalifa fotograferen

Burj Khalifa fotograferen

Het iconische bouwwerk Burj Khalifa behoort tot de meest gefotografeerde gebouwen ter wereld. De meeste snapshots en selfies worden gemaakt vanaf Souk Al Bahar Bridge (de brug tussen de Dubai Mall en Souk Al Bahar) en de Waterfront Promenade langs de Dubai Mall. Voor het wat meer serieuze fotowerk zijn dit niet altijd de meest ideale plekjes. Dit vanwege de drukte en de benodigde groothoek met de bijbehorende vervorming. Wij hebben Burj Khalifa al veelvuldig gefotografeerd vanuit verschillende posities en tijden.

Burj Khalifa is voor fotografen een object om van te smullen. Natuurlijk is deze hoogste toren ter wereld al een fraai staaltje van architectuur en daarom de moeite van het fotograferen meer dan waard. Ook binnen zijn er een aantal mooie plaatjes te schieten zoals van het glazen sculptuur van Burj Khalifa bij de entree van At the Top, de lift, het interieur van At the Top en de wandelgangen naar de uitgang. Spectaculaire foto’s maak je natuurlijk vanaf het observatiedek. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een geldig toegangsticket hebt.

Overdag fotograferen

Hieronder hebben we een paar van de beste plekjes en momenten vermeld om Burj Khalifa mooi te fotograferen bij daglicht:

  • Op de plek voor The Address Downtown Dubai waarbij je de Souk Al Bahar Bridge op de voorgrond van je foto krijgt (ongeveer tussen 10 en 14 uur, daarna begint de zon van links te komen)
  • Vanaf Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, ter hoogte van de inrit van The Address Downtown Dubai (ongeveer tussen 10 en 14 uur, daarna begint de zon van links te komen)
  • Vanaf het plein voor de entree van The Palace Old Town Hotel (ongeveer tussen 11 en 15 uur, daarna begint de zon van links te komen)
  • Vanaf Burj Plaza. Hier heb je verschillende plekken waarbij je Burj Khalifa kunt combineren met de prachtige Old Town gebouwen en indien je wilt ook The Address Downtown. Beste tijden tussen 12 en 16 uur. Daarvoor heb je hinderlijke schaduwen.
  • Burj Park en de brug tussen Burj Plaza en Burj Park. De beste plek om in de middag tegenlicht te ontlopen.
  • Vanaf diverse gebouwen rondom het kunstmatige meer, binnen Downtown Dubai en net daarbuiten (zoals Shangri-La Dubai). Voorwaarde is wel dat je een hoger punt op kunt zoeken en vrij kunt fotograferen. Dus ongehinderd door glas of andere gebouwen.
Burj Khalifa fotograferen

Avondfotografie

Het allerbeste moment om avondfoto’s te maken is ongeveer tien tot twintig minuten na de officiële zonsondergang. De lucht is dan wel donkerder, maar nog niet helemaal donker. Dit wordt het blauwe uurtje genoemd. Kleurtechnisch het mooiste moment voor foto’s. Zodra de lucht echt donker is, is het contrast meestal te groot. Voor avondfoto’s zijn alle hierboven genoemde locaties geschikt. Gebruik wel een statief en/of lichtsterke lens voor de beste foto’s.

Gebruik groothoek

Het gebruik van groothoek is eigenlijk een must als je Burj Khalifa gaat fotograferen. Wie de toren in zijn geheel op de foto wil zetten die moet er rekening mee houden dat de fotocamera of lens toch wel richting groothoek moet gaan (15-16 mm op APS-C body of maximaal 24mm op full-frame body). Indien je dat niet bij je hebt, dan kun je er beter voor kiezen om een andere positie te kiezen (verderaf) of een andere hoek.

Vanaf het observatiedek fotograferen

Uitzicht vanaf het observatiedek

Het observatiedek op de 124 verdieping biedt je de mogelijkheid om prachtige foto’s vanaf grote hoogte te nemen van Dubai. Het observatiedek is deels buiten en deels binnen. Vanaf het buitendeel kun je door openingen in het glas vrij naar buiten fotograferen. Het deel dat binnen is, heeft als nadeel dat je altijd door het glas zult moeten fotograferen, met alle weerspiegelingen ten gevolge. Dit kun je helemaal of deels ondervangen door het gebruik van een polarisatiefilter.

Het open deel zorgt voor uitzicht in noordelijke en westelijke richting. Het business-district (met alle hoge gebouwen langs Sheikh Zayed Road) en deel van Downtown Dubai zijn prachtig vast te leggen. Richting het zuiden (Burj Al Arab & Palm Jumeirah) en het westen (kust en The World) zul je door de ramen moeten fotograferen. Het meenemen en gebruiken van spiegelreflexcamera’s en statieven is toegestaan.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Alles wat je wilt en zou moeten weten over Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Burj Khalifa
Burj Khalifa tickets

Burj Khalifa tickets

Genieten van het uitzicht vanaf Burj Khalifa? Lees hier waar je de beste Burj Khalifa tickets koopt en welke je moet kiezen.

Burj Khalifa tickets