Sluiten

The Beach

The Beach

Gedurende de eerste jaren dat Dubai Marina, Jumeirah Beach Residences en The Walk al volop in gebruik genomen waren ontbrak er iets. Dat iets dat was de aankleding van het strand. Tot medio 2013 was het strand van dit gebied geen eenheid met de achterliggende nieuwe wijk die daar verrees. Sinds het voorjaar van 2014 is dit opgelost. Mijn gebeden zijn verhoord en “The Beach” is een feit. Eindelijk een symbiose van strand met een prachtige toeristische wijk. Eindelijk een echt strandleven in Dubai, zoals het eigenlijk hoort te zijn.

Wat is The Beach dan? The Beach is een openlucht winkelcentrum gelegen aan het strand. The Beach biedt winkels, restaurants, een bioscoop en een openluchtbioscoop. Een wandelpromenade verbindt The Beach met het strand. Langs de wandelpromenade is ook een speciaal pad aangelegd voor joggers en hardlopers. Dit roodkleurige pad is gemaakt van licht verend materiaal, waardoor de grootste schokken door de ondergrond gedempt worden.

De wandelpromenade heeft een lengte van ongeveer één kilometer. Langs de promenade vind je bankjes waar je kunt uitrusten en lekker even van de omgeving kunt genieten. Er zijn verder een aantal fitness-plekken geplaatst langs de wandelpromenade, zodat je in de buitenlucht kunt werken aan je persoonlijke fitheid.

The Beach

Uniek voor The Beach zijn de fraai vormgegeven douche- en omkleedmogelijkheden. Geen standaard hokjes, maar organisch vormgegeven bouwwerken die perfect in de omgeving passen. Zowel voor bezoekers aan The Walk als aan het strand is The Beach een duidelijke toegevoegde waarde. Gelukkig kun je je auto tegen betaling parkeren in een parkeergarage. Het toevoegen van parkeermogelijkheden was hard nodig, omdat door de aanleg van The Beach de gratis parkeerplekken ten zuiden van het Hilton Jumeirah Hotel moesten wijken.