Sluiten

JBR Beach

JBR Beach in Dubai

De naam Jumeirah Beach wordt zelden goed gebruikt. Eigenlijk betreft het het gebied dat tussen de twee havens (Jebel Ali Port en Port Rashid) ligt. De stranden die aan deze kuststrook liggen heten eigenlijk gezamenlijk Jumeirah Beach. In de volksmond wordt met Jumeirah Beach ook vaak het strand bedoeld dat bij Jumeirah Beach Residences, The Walk en Dubai Marina ligt. Officieel heet het strand tegenwoordig JBR Beach. Dit strand ligt tussen Skydive Dubai aan de noordkant en loopt langs de hotels, beachclubs en The Beach tot aan het Sheraton Jumeirah hotel in het zuiden. Dit witte zandstrand heeft een lengte van ongeveer 1800 meter en ligt aan de Perzische Golf.

JBR Beach behoort tot de populairste openbare stranden van Dubai. Het strand is voor iedereen toegankelijk, met uitzondering van gebieden die behoren tot een aantal aan het strand gelegen hotels zoals het Hilton Jumeirah en Le Meridien Beach Resort & Spa. Het privégebied van deze hotels reikt echter niet helemaal tot aan het water, waardoor je als strandbezoeker niet gehinderd wordt door de aanwezigheid van deze privéterreinen op het strand.

JBR Beach is een zandstrand dat zeer geleidelijk de zee inloopt. Omdat er zelden sprake is van golfslag, wordt het strand wel eens onderschat. Er kan echter wel een gemeen sterke onderstroming aanwezig zijn. Let daarom goed op de vlaggen die op het strand staan. Geel betekent oppassen en een rode vlag duidt op gevaar. Zeker als je geen geoefende zwemmer bent moet je dan oplettend zijn.

Tot begin 2014 was het aantal voorzieningen op en rondom JBR Beach beperkt tot de winkels en horeca van The Walk. Daartussen lagen braakliggende terreinen, een grote parkeerplaats en diverse hotels. In het voorjaar van 2014 werd The Beach geopend. Dit is een openlucht winkel- en entertainmentcentrum. Strandliefhebbers zullen vooral blij zijn met de uitgebreide douchefaciliteiten en de verschillende horecagelegenheden die op zo’n vijftien meter van het strand te vinden zijn.

Praktische informatie

JBR Beach ligt bij de wijk Dubai Marina. Volg de borden „Jumeirah Beach Residences” of soortgelijk. Het adres voor JBR Beach wordt meestal aangeduid als Jumeirah Beach Residences.

JBR Beach is een vrij toegankelijk strand. Je kunt er 24 uur per dag op. Parkeermogelijkheden zijn er in de vorm van parkeerplaatsen op straat (beperkt), een betaald parkeerterrein en een parkeergarage onder The Beach. Het verkeer richting JBR Beach kan erg druk zijn, zeker op een vrijdagmiddag en alle dagen na vier uur ’s middags.

bekijk JBR Beach op Google Maps