Sluiten

REVIEW: restaurant Wakame

Gepubliceerd op 07 december 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Wakame is het Aziatische restaurant van hotel Sofitel Downtown Dubai. Omdat ik mijn laatste nacht in Dubai in dit hotel verblijf en het buiten het hotel enorm druk is vanwege National Day, heb ik ervoor gekozen om in het hotel te eten. Als liefhebber van de diverse Aziatische keukens kom ik dab automatisch bij Wakame uit. De kaart is duidelijk Japans georiënteerd, hoewel er ook wel wat gerechten op staan die uit andere keukens afkomstig zijn. Listige openingsvraag overigens als je net bent gaan zitten: of je plat of bruisend water wilt.

Nu heb ik zin in een biertje, dus wordt het sowieso even geen water. Een les die ik door het reizen geleerd heb, is dat als ze zo snel water aanbieden, de H2O meestal duur betaald wordt. En ja hoor, als ik op de drankenkaart kijk dan zie ik alleen maar 800ml VOSS staan waar je omgerekend 11 euro voor betaalt. Kassa! Nu is Wakame overigens nergens goedkoop in, hoor. Mijn biertje kost ook zo’n 13 euro en een gemiddeld hoofdgerecht kost 45 tot 60 euro zonder bijgerecht. Ach, je kunt je geld niet mee het graf innemen.

Ambiance

De inrichting lijkt vrij eenvoudig, maar er is wel degelijk goed over nagedacht. Op het moment dat ik binnenstap (tegen half negen) is het nog rustig, maar ik zie het al vrij snel drukker worden. De muziek staat me iets te hard naar mijn zin. Ze doen met de muziek te veel hun best om hip te zijn. Een beetje Ibiza-stijl muziek die net wat te onrustig is voor een aangenaam etentje. De muziek op zich kan ik wel waarderen, maar door het volume gaan de mensen ook harder praten.

Het eten

Als vooraf bestel ik twee soorten sushi. Een tempurarol met garnaal (normaal één van mijn favorieten) en een sushirol met knapperige krab. Beide sushisoorten kunnen mij wat betreft de smaak niet raken. De sojasaus moet er zelfs aan te pas komen. Als je een sushi hebt met verschillende smaken (en iets van saus erin of op) dan zou soyasaus niet nodig moeten zijn.

Als hoofdgerecht heb ik teriyaki zalm en gebakken rijst met groente gekozen. Beide prima van smaak, maar laten geen diepe indruk achter. Het ontstijgt op geen enkele wijze de middelmaat.

Fikse rekening

Als ik na drie kwartier klaar ben, mag ik een bonnetje ondertekenen met een eindbedrag van 382 dirham. Dat is 312 dirham voor het eten en 70 dirham voor een biertje en 20 cl fris. Bij de huidige wisselkoers is 382 dirham iets meer dan honderd euro! Dit is een bedrag dat absoluut niet in verhouding staat met het gebodene. Tegen mijn gewoonte in geef ik dan ook geen fooi dit keer. Ik kan dat naar mezelf toe niet verantwoorden.

Eindoordeel

Eten – smaak 5,0
Eten – presentatie 7,5
Prijs 1,0
Bediening 5,5
Sfeer 6,5

Ik bezocht Wakame op 2 december 2015. Dat is tijdens National Day, de belangrijkste niet-religieuze feestdag in Dubai en de overige emiraten. Ik was gelukkig alleen, want anders had ik de rest van de maand droog brood moeten eten.