Sluiten

REVIEW: restaurant Umai

Gepubliceerd op 28 november 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Review restaurant Umai

Vanwege een verblijf in hotel The Oberoi Dubai dineer ik in restaurant Umai dat op lobbyniveau van dit luxe hotel gevestigd is. Er is keuze uit drie restaurants: Aziatisch, Indiaas en internationaal. Dan valt bij mij de keuze al snel op Aziatisch. Een vierde optie is Iris, de lounge bar & restaurant op de bovenste verdieping van het hotel. Nadat ik daar al een drankje had gedaan koos ik toch voor Umai voor het diner.

Het restaurant presenteert zichzelf als een vertegenwoordiger van de moderne Aziatische keuken. Het komt er op neer dat ze traditionele gerechten in een nieuw jasje steken. Op de kaart staan wel combinaties die je niet zomaar elders op een kaart terugziet, zoals een Portugese sushi waar gefrituurde sardientjes door verwerkt zitten.

Het eten

Ik ben een echte sushi-liefhebber, dus kies ik voor sushi als hoofdgerecht. Ik bestel drie soorten sushi-rolls: eentje met tempura garnalen, eentje met kip en eentje met schotse zalm en pepadew. Deze laatste wordt als pikant aangeduid en blijkt dat ook absoluut te zijn. Op de kaart staat overigens dat deze sushi’s per zes geserveerd worden. Ik bof, want de kok kan beter eten bereiden dan tellen: ik krijg 3 x 8 sushi’s op een schotel gepresenteerd. De smaak is goed, maar laat helaas geen diepe indruk achter.

Het is niet zo dat ik een volgende keer in Dubai speciaal naar het Oberoi hotel zou rijden om deze sushi’s nog een keer te eten. Ik had wat dat betreft toch net wat meer verwacht. Doch komt alles vers over, is het mondgevoel goed en zijn de sushi’s gelukkig niet te groot. Niet alleen zorgt dat ervoor dat ik toch alle 24 stuks op krijg, maar het staat ook niet zo charmant als je enorme stukken sushi naar binnen moet zien te werken.

sushi bij Umai

Als voorgerecht heb ik overigens kiploempia’s op. Een loempia lijkt zo’n simpel gerecht, maar is juist iets waar je je als restaurant mee kunt onderscheiden. Als een loempia goed gevuld en gebakken is dan is het een heerlijk gerecht waarin je duidelijk de verschillende smaken nog kunt onderscheiden.

De loempia’s die Umai serveert zijn anders dan anders. Het zijn drie hele dunne loempiaatjes met een doorsnee van ongeveer één centimeter. Hierin zit alleen maar gemalen kippenvlees. De smaak is daardoor vlak. De presentatie is heel leuk, maar ik heb liever een mooi gevulde loempia waar zeker ook verse groente in zit.

De rekening

Umai is als vanzelfsprekend niet goedkoop. Dat geldt voor bijna alle restaurants in tophotels, dus ook hier. Maar als ik naar de prijzen kijk die ik voor de sushi betaal dan vind ik ze zeker billijk. Ik betaal 125 dirham voor 24 stuks sushi. Dat is iets meer dan 5 dirham (ongeveer 1 euro en 30 cent) per stuk. Een nette prijs, vind ik. De loempia’s zijn met 55 dirham (bijna 15 euro) wel overpriced. Samen met een halve liter Heineken van de tap komt de totale rekening op ongeveer 60 euro uit.

Beoordeling

Eten – smaak 7,0
Eten – presentatie 8,5
Prijs 6,5
Bediening 8,0
Sfeer 7,0

Ik bezocht Umai in november 2015 en was alleen.