Sluiten

REVIEW: restaurant The Rib Room

Gepubliceerd op 10 april 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

restaurant The Rib Room

The Rib Room is één van de restaurants in het luxueuze vijfsterrenhotel Jumeirah Zabeel Saray. Dit hotel van de bekende Jumeirah groep staat op één van de kunstmatige eilanden van Palm Jumeirah. Dit palmresort behoort tot de meest begeerde accommodaties van Dubai. The Rib Room is een Brits steakhouse dat vooral bekend staat vanwege de hoge kwaliteit steaks die geserveerd worden. Het aanbod beperkt zich echter niet tot alleen malse steaks. Ook op het gebied van vis- en schaaldieren weet The Rib Room haar gasten te verwennen. Daarnaast hebben ze een aantal andere vleesgerechten op de kaart staan die een gemiddelde vleesliefhebber alleen al bij de omschrijving het water in de mond doet lopen.

Wij hebben The Rib Room bezocht voor de vrijdagbrunch. De vrijdagbrunches zijn een big happening in Dubai. Vrijdag is de familiedag in Dubai. De vrijdagochtend wordt gebruikt voor gebed en bezinning. Daarna wordt de dag vooral besteedt aan samenzijn. In Dubai zijn hierdoor de uitgebreide brunches op de vrijdag ontstaan. Wij hebben op aanraden van een Dubai-kenner de vrijdagbrunch in The Rib Room uitgeprobeerd en kunnen niet anders zeggen dan dat het onze stoutste verwachtingen overtroffen heeft. Tijdens de brunch van maar liefst 6 gangen keken mijn tafelpartner en ik elkaar regelmatig glunderend aan. Dit was genieten in optima forma.

Het concept

The Rib Room kiest voor een menu in plaats voor een brunch in buffetvorm. Gelukkig, want persoonlijk houd ik niet zo van buffetten. Je hebt bij een buffet inderdaad veel keuze, maar kun je niet beter voor een aantal hele mooie gerechten kiezen dan voor een grote hoeveelheid verschillende producten? Daar komt bij dat een buffet voor veel onrust in een ruimte zorgt. Er zijn altijd mensen die tussen en rondom de tafels aan het lopen zijn. Mogelijk zijn er ook tafelgasten aan het lopen terwijl u uw bord al voor uw neus hebt. Bij The Rib Room snappen ze dat er ook mensen zijn die het heerlijk vinden om aan tafel in alle rust bediend te worden. Dit komt de relaxte sfeer zeker ten goede.

In The Rib Room werken ze met een drietal menu-opties. Hetgeen ons het meeste aanspreekt, is het ‘Best of The Rib Room Tasting Menu’. Dit is een menu van zes gangen waarbij het beste van de Britse eilanden verwerkt zit in het menu. Daarnaast heb je een ‘The Rib Room Sharing Menu’. Dit is een vijfgangenmenu bestaande uit zogenaamde ‘signature dishes’ die je met de tafelgasten deelt. De derde optie is ‘Create Your Own’ waarbij je zelf een menu samenstelt uit verschillende à la carte gerechten.

Je kunt de menu’s uitbreiden met onbeperkt drinken (frisdrank, water, bier, geselecteerde sterke dranken en cocktails) of met Franse bubbels. Wij kozen voor deze laatste twee opties. Omdat ik nog moest autorijden heb ik het gehouden bij alcoholvrije cocktails en water. Mijn tafelgenoot heeft genoten van de Franse champagne. We moeten opmerken dat ze niet bepaald zuinig waren met het bijvullen van zijn champagneglas. Naar schatting heeft hij tijdens de brunch minstens een fles Laurent Perrier leeggedronken.

De brunch

Zoals ik in de intro schreef overtrof de brunch al onze verwachtingen. Na een start met een heerlijke krab bisque kregen we als tweede gang een prachtige schaal met verse zeevruchten en schaaldieren voor onze neus. De foto’s die we hiervan via Facebook gedeeld hebben zorgden nogal voor wat jaloerse reacties. Deze tweede gang was eigenlijk al bijna een complete lunch op zich. De kreeft was perfect gegaard en de oesters smaakten heerlijk vers.

Het derde gerecht dat geserveerd werd, bestond uit gebakken foie gras met gekarameliseerde appel. Een mooie combinatie van smaken die elkaar goed aanvullen. De vierde gang was er eentje waar The Rib Room beroemd om is in Dubai: een fraai duo van vlees. Op het bord lagen een perfect gegaard stukje ossenhaas met daarnaast een overmals stuk shortrib. Beide stukken vlees waren zo ongelooflijk lekker dat ik bijna zou vergeten te melden hoe lekker de aardappelpuree met verse witte truffel was die bij het gerecht hoorde.

De laatste twee gangen bestonden uit nagerechten. Eerst een heerlijk kaasplankje bestaande uit Britse kaasjes. We hadden beiden geen idee dat ze ook in Groot-Brittanië zulke lekkere kazen maakten. Wat dat betreft is er een wereld voor ons opengegaan. Het laatste gerecht was heerlijk zoet: een banoffee. Dit is een tongstrelende combinatie van banaan, gekarameliseerde pecan, kaneel en dulce de lecce. Daarnaast werd een uitstekend bolletje vers chocoladeijs geserveerd.

geweldig toetje

Beoordeling

Wat ons betreft was deze brunch in alle opzichten perfect. Fantastisch eten, een heerlijke ambiance met goede livemuziek en bediening die je helemaal in de watten legde. Wij zouden zonder enige twijfel iedereen aan durven te raden om de vrijdagbrunch in Dubai in The Rib Room door te brengen. De prijzen zijn marktconform en dus niet laag, maar gezien het gebodene meer dan schappelijk.

Eten – smaak 10,0
Eten – presentatie 10,0
Prijs 9,0
Bediening 9,5
Sfeer 9,5