Sluiten

REVIEW: restaurant Texas Roadhouse

Gepubliceerd op 10 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Texas Roadhouse

Texas Roadhouse is een restaurant in de Dubai Mall. Hij is te vinden tussen The Waterfall en de uitgang naar de Dubai Fountain op de Lower Ground. Hier zitten meerdere restaurants bij elkaar. De reden om bij Texas Roadhouse naar binnen te gaan is het feit dat het hier weer druk is. Alle tafels zijn bezet, waardoor ik aan de bar plaats mag nemen. Geen straf en ik ben toch maar alleen, dus heb echt geen hele tafel nodig.

Texas Roadhouse valt in de categorie restaurants waar ik in Dubai niet zo snel naar binnen zou stappen: een gemaakte Amerikaanse sfeer waar het eten weinig geraffineerd is op culinair vlak. De drukte en het feit dat een goede biefstuk er altijd wel in gaat hebben me over de streep getrokken om het toch een keer te proberen.

Het eten

Texas Roadhouse

Als gast krijg je standaard een mandje met (te) zoete broodjes op tafel en een bak met pelpinda’s. Bij de broodjes zit een bakje met een smeersel dat ik niet thuis kan brengen. De combinatie is in ieder geval weinig smaakvol, waardoor mijn mandje bijna onaangeroerd retour kan.

Als voorgerecht neem ik chili. Hier staat het op de kaart als soep. Het is echter een schaaltje met pikant gehakt in Mexicaanse saus, waarop cheddar kaas en gesnipperde rode ui gestrooid is. De smaak is volgens verwachting: aardig, maar zonder verfijning.

Als hoofdgerecht heb ik dé topper van de kaart gekozen: Dallas Steak. Ik kies het middenmaatje 8 Oz. ofwel 225 gram en laat deze medium bereiden. Als bijgerechten bestel ik ‘seasoned rice’ en coleslaw. Het vlees is helemaal conform wens klaargemaakt. Smaakvol, een mooie structuur en mals. Hij is wel iets aan de zoute kant. Gelukkig krijg je bij de frisdrank gratis refills, waardoor je je niet scheel betaalt aan drankjes door het zoute eten. De rijst is te doen, maar geen reden om die een volgende keer weer te bestellen. De koolsalade is goed. Mooie mix, vers en niet te nat. Het eten voldoet zeker aan de verwachting.

Conclusie

Als je op zoek bent naar culinair verfijning of een romantisch plekje om te dineren, dan moet je Texas Roadhouse snel voorbijlopen. Indien je echter gewoon niet te gecompliceerd wilt eten en op zoek naar een goed stuk vlees, dan kun je hier zeker een keertje binnenwandelen. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is goed voor elkaar.

Beoordeling

Eten – smaak 7,0
Eten – presentatie 6,5
Prijs 7,5
Sfeer 6,5
Algemene beoordeling 6,5

Ik bezocht Texas Roadhouse in juni 2014 en was alleen.