Sluiten

REVIEW: restaurant Royal Orchid

Gepubliceerd op 07 december 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Royal Orchid

Normaalgesproken eet ik Thais alleen bij Thaise restaurants. Dat lijkt een rare zin, maar tegenwoordig heb je steeds meer Aziatische restaurants die Thais erbij doen. Dan heb je zo’n toko waar je Chinees, Thais, Vietnamees en Japans kunt eten. Toen ik vanmiddag voorbij Royal Orchid liep zag ik dat het een Chinees-Thais restaurant was. Niet direct mijn voorkeur, maar ik nam toch een kijkje op de menukaart. Die zag er prima uit en voor de zekerheid ben ik binnen nog even gaan vragen of de Thaise gerechten door een Chinese of Thaise kok gemaakt worden. De dames verzekerden mij dat ze een Thaise chef hebben. De dames zelf leken me eerder ook Thais dan Chinees. Dus een reservering voor in de avond gemaakt.

Het diner

Iets na zevenen zit ik heerlijk op het terras van Royal Orchid aan de Mohammed Bin Rashid Boulevard in Downtown Dubai. Het is aangenaam buiten met een temperatuur van 27 graden Celsius. Pas na een kwartier komt er iemand mijn bestelling opnemen. In de tussentijd heb ik wel een mandje kroepoek gekregen met vier sausjes erbij, waarvan er eentje heeeeeeel erg pittig blijkt te zijn. Ik bestel de kipsaté vooraf en als hoofdgerecht rode curry met kip en gebakken rijst erbij.

De portie saté is vrij royaal. Het vlees is lekker gekruid en zoals het hoort op de grill bereid. De smaak blijft zo goed behouden. Zowel de saté als de erbij geserveerde pindasaus smaken prima. Wel zijn de stukjes pinda in de saus vrij grof. Dat had iets fijner gemogen.

gebakken rijst

De curry is aromatisch, romig door de kokosmelk en smaakvol. Ik ben blij dat ik ‘medium spicy’ heb besteld, want deze rode curry is aardig pikant. Veel heter had ik hem niet graag willen hebben. De stukjes kipfilet is heel dun gesneden. Hierdoor is de kip goed gaar en mals. De hoeveelheid kip is wat minder dan wat ik gemiddeld in een curry zie. De smaak van de Thaise basilicum is duidelijk aanwezig. Ik houd daar enorm van, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. De gebakken rijst met groente en ei is ook prima. Geen topper waar ik voor terug zou komen, maar zeker een goed bereid gerecht. Het is duidelijk vers klaargemaakt.

Al met al haalt Royal Orchid een hele dikke voldoende voor het eten. Het personeel is wat minder snel, maar wel vriendelijk. De locatie en daarmee de ambiance zijn ook OK. Je zit aan een vrij drukke doorgaande weg. Hierdoor valt er wel wat te zien terwijl je zit te eten.

De rekening

In vergelijking tot eerdere etentjes in Dubai deze week is Royal Orchid vrij vriendelijk geprijsd. Ik betaal voor bovenstaand maal plus een half litertje water zonder bubbels het bedrag van 120 dirham zonder de tip. Dat is omgerekend tegen de huidige koers ongeveer 33 euro.

Beoordeling

Eten – smaak 8,0
Eten – presentatie 7,0
Prijs 7,5
Bediening 6,5
Sfeer 7,0

Ik bezocht Royal Orchid eind november 2015 en was alleen.