Sluiten

REVIEW: restaurant Real Madrid Café

Gepubliceerd op 31 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Real Madrid Café

Aan The Beach in Dubai is het enige restaurant gevestigd dat de officiële naam van Real Madrid draagt. Real Madrid Café opende op 29 december op spectaculaire wijze haar deuren. Vrijwel de voltallige A-selectie van Real Madrid kwam opdraven om het Spaans/internationale restaurant op de nieuwe hotspot in Dubai te openen.

Bij de opening kwamen duizenden fans opdraven om een glimp van hun voetbalhelden op te vangen. Ze hebben daarbij lang moeten wachten, want de sterren van Real Madrid waren serieus laat gearriveerd op het openingsfeestje. Toen ze er eenmaal waren schonken ze amper aandacht aan hun fans.

Het restaurant

Als je weet dat een restaurant in Dubai veel internationale media-aandacht heeft ontvangen, dan worden wij getrieerd om zo’n nieuwe hotspot in Dubai uit te gaan testen. Dat hebben we tijdens ons eerste bezoek aan Dubai na de opening van Real Madrid Café dan ook gedaan. Op de dag van aankomst in Dubai, in maart 2015, hebben we enkele uren na de landing onze lunch genuttigd in Real Madrid Café.

De menukaart zag er gevarieerd uit. Wel viel het meteen op dat het restaurant veel minder Spaans is dan wat we verwacht hadden. Eigenlijk is het meer een internationale keuken, waar bijvoorbeeld quesadillas en pizza op de kaart staan naast een Spaans gerecht zoals gemixte gefrituurde vis.

Real Madrid Café is gelegen aan het strand, in het stuk van Jumeirah Beach dat ‘The Beach’ genoemd wordt. Het terras van Real Madrid Café heeft dan ook uitzicht op het strand en de zee. Een serieuze A-locatie dus. Je kunt binnen zitten en op het grote scherm van voetbal genieten. Zolang het weer het echter enigszins toelaat zitten de gasten van Real Madrid Café vooral buiten op het terras.

Real Madrid Café

Eten en drinken

Wij bestelden ieder een portie Steak Chimichurri en een lekkere fruitmix. Steak Chimichurri is een portie van drie kleine biefspiesjes, waar verse chimichurri overheen gelegd is. De spietjes worden geserveerd met wat blokjes gebakken aardappel. Voor een lunchgerecht is de portie groot genoeg, zeker door het vooraf op tafel weggezette mandje stokbrood. De bief was lekker mals in iets rosé van binnen.

Als vruchtencocktail kozen we voor de Watermelon Cooler en de Cucumber & Mint. Beide drankjes werden in grote glazen op tafel gezet en voldeden helemaal aan de verwachten. Het waren iets zoete dorstlessers met een bite. In het geval van de Watermelon Cooler door het basilicum, bij de Cucumber & Mint door de munt die erdoor zit.

Beoordeling

Eten – smaak 8,5
Eten – presentatie 8,5
Eten – prijs 7,0
Bediening 8,5
Sfeer 9,0

We betaalden 196 dirhams voor twee personen. Tegen de koers op dat moment was dit ongeveer 50 euro, wat best prijzig is voor een bescheiden lunch met één drankje. Het bezoek vond plaats in maart 2015.