Sluiten

REVIEW: restaurant Porterhouse Steaks & Grills

Gepubliceerd op 13 april 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Porterhouse Steaks & Grills

Porterhouse Steaks & Grills is een feest voor vleesliefhebbers. Dit restaurant is gevestigd in Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa, één van de tophotels van Dubai. Als ik in dit hotel verblijf dan is een diner in Porterhouse een must voor mij. Dat komt vooral door de eerste ervaring die ik had met Porterhouse, toen ik hier vorig jaar met mijn gezin het restaurant bezocht. We waren alle vier laaiend enthousiast over de perfect gegrilde biefstukken. Dan is het eigenlijk al vanzelfsprekend dat tijdens mijn tweede verblijf in het Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa er weer een bezoek aan Porterhouse gemaakt wordt.

Het restaurant

Porterhouse Steaks & Grills is gevestigd op de begane grond van het Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa, op zo’n twintig meter van de lobby. Het restaurant heeft een sfeervol ingericht binnendeel. Door de ruime opstelling zit je dusdanig dat je weinig ‘last’ hebt van andere gasten. Dit is iets waar zeker over nagedacht is. Als je rustig wilt dineren dan is er niets ergers dan van die kleine tafeltjes waarbij je bijna op de lip van je buurman zit. Je kunt bij Porterhouse er ook voor kiezen om buiten op het terras te dineren. Je geniet dan onder een sterrenhemel van je diner.

Porterhouse Steaks & Grill heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder die van ‘Favourite Steakhouse and Grill‘. 

Het diner

Na een relaxte vrijdag gingen we voor een drieganger diner in Porterhouse Steaks & Grills. Hoewel het restaurant vooral een feestje voor carnivoren is, koos ik voor een voorgerecht van vis. De keuze viel op de Tasmaanse zalmtartaar met kwarteleitje en pickels. Met dit voorgerecht bewijst de keuken dat ze niet alleen goed overweg kunnen met vlees maar ook prima in staat zijn om je met vis te verwennen.

De zalm blijft goed overeind in het geheel van zalmstukjes, saus en kruiden. Een compliment voor de chef is hier op zijn plaats, want niet zelden wordt de smaak van de zalm overstemd door de saus.

Als hoofdgerecht heb ik voor één van de mooiste stukjes vlees gekozen die Porterhouse aanbiedt: de Australische Black Angus ossenhaas. Wat een feest was dit zeg! Het medium bestelde vlees werd in een goed uitgevoerde garing op tafel geserveerd. Het bijgeleverde steakmes heeft eigenlijk amper hoeven werken. Het mes gleed door het vlees heen alsof je in een pakje boter sneed. Als bijgerechten heb ik de truffel-frietjes op en de knapperige shiitake. De gepaneerde shiitake was verrassend lekker. Vaak gaat de smaak van een delicaat product verkoren zodra je het frituurt, maar in dit geval was daar geen sprake van.

Na een zware brunch eerder die dag en de eerste twee gangen van het diner was er amper ruimte over voor een nagerecht. Toen ik New York Cheesecake op de kaart zag staan ontstond er spontaan toch nog een gaatje. Gelukkig bleek dat ze bij de cheesecake vooral voor de kwaliteit in plaats van voor kwantiteit waren gegaan. De cheesecake was prima in balans. Niet te zoet, niet te vet en mooi opgediend met wat rood fruit.

New York Cheesecake

Prijs en bediening

De bediening deed zijn merkbaar hun uiterste best om ons als gast een geweldige avond te bezorgen. Ze waren aanwezig als ze dat hoorden te zijn en waren vooral vriendelijk en beleefd. We zouden op geen enkele manier weten hoe het beter had gekund.

De prijzen van Porterhouse Steaks & Grills liggen aan de hoge kant. Dat heeft alles te maken met het segment waarin ze zich bevinden en de kwaliteit van de totale diner-ervaring. Aan een goed stuk vlees hangt nou eenmaal een hoger prijskaartje dan aan een middelmatig stukje bief. Als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding dan is Porterhouse Steaks & Grills de prijzen waard die je er voor de gerechten betaalt. Wij hadden nergens het gevoel dat het overpriced was.

Beoordeling

Porterhouse Steaks & Grills behoort zonder enige twijfel tot de beste steakrestaurants van Dubai. Beide keren dat we het restaurant bezocht hebben leiden tot deze conclusie.

Onze rapportcijfers:

Eten – smaak 9,5
Eten – presentatie 9,0
Prijs 7,0
Bediening 10,0
Sfeer 9,0

Deze review is gebaseerd op een bezoek aan Porterhouse Steaks & Grills in maart 2015.