Sluiten

REVIEW: restaurant Moana

Gepubliceerd op 26 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

restaurant Moana

Restaurant Moana is een seafood restaurant binnen het prachtige Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa. Het restaurant is strak vormgegeven, maar heeft daarbij niet ingeboet aan sfeer en warmte. Wie Moana binnenkomt die wordt op subtiele wijze erop geattendeerd dat het een restaurant is waar visgerechten geserveerd worden.

Bij de entree is er een gordijn van waterstraaltjes aangebracht, de blauwgroene kleur van de zee komt terug in de accessoires en de grote lamp boven de open plek waar sushi bereid wordt, geeft op fraaie wijze een abstract visnet weer, waar de gevangen vis in te zien is.

Ons bezoek aan Moana

Wij bezochten Moana in maart 2015. Dit was ons tweede bezoek aan het visrestaurant, nadat we een jaar eerder hier al een keer heerlijk gedineerd hadden. De temperatuur van zo’n 28 graden was meer dan aangenaam genoeg om voor een tafeltje op de buitenterras te kiezen. De vriendelijke bediening bracht ons naar een tafeltje. Bij het aanreiken van de kaarten met spijzen en dranken werd er een mandje met een broodassortiment en roomboter geserveerd.

Het is moeilijk kiezen uit de gevarieerde kaart. Er staan verschillende soorten gegrilde vis op, maar ook een ruim assortiment aan sushi en vis in saus. Bij de voorgerechten is het niet anders. Ook hier zagen we een goede mix aan voorgerechten die uiteenliepen van klassieke voorgerechten zoals bisque en garnalencocktail tot aan een aantal eigen smaakcombinaties. Wij kozen voor de bisque en voor tonijntartaar. De bisque was subtiel van smaak, mooi romig en gevuld met onder andere schelpdieren en een ravioli van kreeft.

De tartaar van tonijn was behalve erg lekker vooral ook zeer mooi opgediend. Het rechthoekige bord was gebruikt als een pallet om kleine elementjes op te verwerken zoals verse pesto, salade, een olijventapanade en stukjes mango. Het werd hierdoor een feestelijk geheel.

tartaar van tonijn

Het hoofdgerecht

Mijn hoofdgerecht was de Maleisische viscurry met rode snapper. De curry was subtiel van smaak, waardoor de smaak van de vis niet verdween in overheersende currysmaken. Opvallend is de grote hoeveelheid vis die in het potje verwerkt zat. Er zaten vijf of zes visfilets in. De vis was op de huid gegaard en later toegevoegd aan het gerecht. Hierdoor is het mogelijk om de specifieke smaak van deze vissoort te kunnen blijven onderscheiden. Bij de curry werd een portie basmatirijst geserveerd. Ik kan niet anders zeggen dat dit wederom de beste viscurry is die ik ooit gegeten heb.

Mijn tafelgast had een gegrilde zeebrasem. Ook in zijn geval een vis die perfect bereid is, waardoor de delicate smaken van de vis mooi naar voren konden komen.

Beoordeling

Eten – smaak 9,5
Eten – presentatie 9,0
Prijs 7,5
Bediening – 9,0
Sfeer 9,0

We betaalden voor het diner (twee gangen) plus water en frisdrank 550 dirham. Dat is tegen de wisselkoers op dat moment ongeveer 150 euro. Een prijs die niet laag is, maar die je gezien de kwaliteit van het eten graag bereid bent om te betalen.