Sluiten

REVIEW: restaurant Marrakech

Gepubliceerd op 10 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

De naam zegt al voldoende, dit is een Marokkaans restaurant. Van de Arabische keukens is de Marokkaanse keuken een beetje ondervertegenwoordigd ten opzichte van Libanese en Perzische restaurants. Marrakech is gevestigd in het Shangri-La hotel aan Sheikh Zayed Road. Het restaurant is te vinden op de 1e verdieping van dit vijfsterren zakenhotel.

Op het moment dat ik er ben gaan eten (april 2014) kon ik kiezen uit de gewone kaart of uit het Casablanca menu. Aangezien ik om de gewone kaart moet vragen lijkt het erop dat men vooral het Casablanca menu wil verkopen. Ik wil geen spelbreker zijn en bestel het Casablanca menu. Bij dit menu kun je twee gerechten van de kaart bestellen. Dit zijn hoofdzakelijk couscous en tajine gerechten. Mijn keus valt op de Couscous Royale en de Tajine Kofta. Bij het menu hoort soep, salade en een nagerecht. Als soep kies ik harira, de nationale soep van Marokko. De smaak is goed. De soep is echter wel mager wat betreft de vulling. Maar dat is misschien net hoe je het gewend bent.

De beide hoofdmaaltijden smaken prima. Er worden twee tajines op mijn tafel neergezet. Eentje met couscous waaraan groentjes, mergez worstjes, een stukje kip en een stukje lamsvlees aan toegevoegd zijn. De andere bevat gehaktballetjes met een ei in tomatensaus. Zoals al geschreven: prima van smaak en fraai opgediend.

Als dessert mag ik een keuze maken van het dessertbuffet. Eigenlijk heb ik meer dan voldoende gegeten, maar ik kan de verleiding niet weerstaan om toch iets te pakken. Al is het alleen maar eventjes om de smaak te beoordelen.

restaurant Marrakech

De rekening bedraagt 226 dirham. Omgerekend is dat ongeveer 45 euro. Het menu kost 190 dirham en voor de 0,75 literfles Evian moet ik AED. 36 afrekenen.

Beoordeling

Eten – smaak 8,5
Eten – presentatie 8,5
Prijs 6,5
Bediening 7,5
Sfeer 8,0

Ik bezocht restaurant Marrakech in april 2014 en was alleen.