Sluiten

REVIEW: restaurant La Postreria

Gepubliceerd op 30 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Restaurant La Postreria

La Postreria is een mediterraan restaurant aan The Beach, bij Jumeirah Beach Residences. Het is één van de horecagelegenheden die zich in de nieuwe paviljoens bij dit populaire strand gevestigd heeft. Op dat moment was het de derde vestiging van la Postreria. De naam is een afgeleide van ‘postre’. Dit is het Spaanse woord voor dessert. Wie op de kaart kijkt die ziet dat ze zich niet tot desserts beperken, maar dat je kunt kiezen uit ontbijt, lunches en alle voorkomende gangen van een diner. Wij bezoeken La Postreria op een redelijk zonnig middag in maart om met uitzicht op het strand te genieten van een lunch.

De naam La Postreria zet je overigens ook op een andere manier op het verkeerde been. Je zou denken met een Spaans restaurant te maken te hebben, maar feitelijk is het gewoon een internationaal restaurant waarbij er wat meer Spaanse, maar ook Italiaanse gerechten staan.

Onze lunch

pasta

Omdat we tapasliefhebbers kunnen we de gevarieerde tapasschotel als voorgerecht niet negeren die op de kaart staat. We bestellen een portie om te delen. Als hoofdgerecht eet ik een broodje met kreeftsalade en mijn gastheer een pikante seafood linguine. De tapasschotel bestaat uit dunne plakjes gefrituurde aubergine, gefrituurde inktvisringen, gefrituurde garnalen, gefrituurde kipkroketten en een belegd plekje stokbrood met serranoham en tomaat.

Zoals je zult lezen komt het woord ‘gefrituurd’ bij bijna alles terug. Dat is jammer, want het zorgt ervoor dat de schotel te weinig variatie kent als het neerkomt op bereidingswijze. De smaken zijn gemiddeld en de sausjes die erbij of erover zitten zijn eigenlijk ook echt nodig. Dat is opvallend, want de goede Spaanse keuken heeft amper sausjes nodig om iets smaak te geven.

Over mijn broodje met kreeft kan ik kort zijn: deze is zonde van mijn geld. Het zoetige van het broodje en de mayonaise overheersen de smaak. De kreeft is amper te proeven wat eigenlijk een doodzonde is bij zo’n delicaat product. De friet die erbij geserveerd mag die naam niet hebben. Friet (of patat voor de mensen die meer noordelijk in Nederland wonen) hoort gemaakt te zijn van gesneden aardappelreepjes. Hier betreft het zo’n namaakproduct van samengeperst aardappelmeel. Erg jammer.

De pasta van mijn tafelgenoot bevalt hem wel. Er is weinig vulling van zeevruchten te bekennen, maar de smaak is goed volgens hem. De enige reden dat hij de portie niet helemaal opeet zit hem in het feit dat de gefrituurde hapjes vooraf al vrij zwaar op de maag liggen.

Beoordeling

De ligging van La Postreria is geweldig. Je kijkt vanaf het terras uit op het strand en de zee. Het eten is wat ons betreft echter middelmatig. Helaas iets wat je over heel de wereld ziet: je betaalt voor de locatie en moet het vervolgens doen met een minder goede keuken.

Eten – smaak 6,0
Eten – presentatie 7,0
Prijs 4,0
Bediening 6,0
Sfeer 8,0

La Postreria is in maart 2015 door ons bezocht. We waren met zijn tweetjes en betaalden voor de lunch het niet lage bedrag van 295 dirham. Tegen de wisselkoers op dat moment betekende dit een rekening van bijna tachtig euro. We dronken ieder een glas lemonade en samen een fles water.

La Postreria