Sluiten

REVIEW: restaurant La Gaufrette

Gepubliceerd op 30 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

La Gaufrette

In de Dubai Marina zit een vestiging van La Gaufrette. Op het moment dat wij La Gaufrette bezoeken is dit één van de vier zaken die onder deze naam opereren in Dubai. De vestiging die we bezoeken ligt op enkele honderden meters van het appartement waar we in Dubai Marina verblijven. Vanwege het mooie uitzicht op Dubai Marina en het feit dat het woord ‘gaufrette’ Frans is voor ‘wafeltje’ besluiten we dat dit wel een mooie plek is om de dag te starten met een wafelontbijt.

De bestelling

We bestellen ieder een dubbele espresso en een wafel. Ik ga zelf voor de wafel met verse aardbeien en ijs. Mijn tafelpartner kiest voor een erg basic uitvoering van een Brusselse wafel en dat is met poedersuiker.

De koffie komt als eerste en smaakt prima. Niet de zuur, niet te sterk en zeker ook niet te slap. Voor de wafels geldt helaas niet hetzelfde. Of het ligt aan het beslag of mogelijk aan het feit dat het wafelijzer niet heet genoeg is weet ik niet, maar de wafels zij smakeloze kleffe happen die op geen enkele manier op een luchtige en knapperige Brusselse wafel lijken. Daar komt helaas nog eens bovenop dat mijn wafel voorzien is van veel zoet (ijs, slagroom en saus) en weinig verse aardbei.

Beoordeling

Voor ons is de ervaring met La Gaufrette er eentje om snel weer te vergeten. Ik laat de helft van mijn wafel staan en dat is iets wat ik niet snel doe.

Eten – smaak 2,5
Eten – presentatie 7,0
Prijs 5,5
Bediening 6,0
Sfeer 8,0

We bezochten La Gaufrette in maart 2015 voor een ontbijt. We waren met zijn tweeën en betaalden in totaal 100 dirham voor twee wafels en twee dubbele espresso.