Sluiten

REVIEW: restaurant Eat Greek

Gepubliceerd op 10 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Eat Greek

“Eet Grieks” is de letterlijke vertaling de naam van dit restaurant dat gelegen is aan “The Beach”. De naam dekt de lading prima, want de smaken doen je zeker aan Griekenland denken, zonder dat er al te veel smaakconsessies gedaan zijn om het eten internationaal aantrekkelijk te maken. Natuurlijk krijg je in een echt authentiek Grieks restaurant geen vlees in een pitabroodje geserveerd. Ook zijn de gebakken aardappeltjes/frietjes een moderne variant die in de Griekse keuken niet direct thuishoort. Dat zijn de kleine aanpassingen die men bij “Eat Greek” heeft gedaan om een breder publiek aan te spreken.

Lunch

“Eat Greek” opende haar deuren in maart 2014 en is al direct één van de populairste restaurants aan “The Beach”. Ze hebben een mooie gevarieerde menukaart waarop een uitgebalanceerde mix te vinden is van vis, vlees en vegetarische gerechten in verschillende prijsklassen.

Ik heb er in april 2014 een lunch op. Vooraf zeer smaakvolle rund/lamsgehaktballetjes in tomatensaus (Soutzoukakia), gevolgd door een vleesspiesje van rundvlees (Souvlaki). Als drankje bestelde ik een virgin mojito. Voor de niet-kenners onder ons: dat is een mojito zonder alcohol. Beide gerechten smaakten prima. Ik had niet veel beter kunnen verwachten.

De rekening bedroeg 90 AED, wat neerkomt op nog geen twintig euro. Prima prijs voor dergelijk eten op zo’n mooie locatie.

Beoordeling

Eten – smaak 9,0
Eten – presentatie 9,0
Prijs 8,5
Bediening 8,5
Sfeer 9,0