Sluiten

REVIEW: restaurant Café Bateel

Gepubliceerd op 10 maart 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

Review restaurant Café Bateel

Café Bateel is een populaire plek aan de Marina Walk (Dubai Marina) waar men graag komt ontbijten of lunchen. Café Bateel is geen op zichzelf staand restaurant. Er zitten meerdere vestigingen in Dubai. Deze vestiging vind je in de Dubai Marina op de plek waar de rondvaartboten vertrekken en weer aankomen. Voldoende aanloop dus. Dat niet alleen de locatie bepalend is voor het succes zie je aan het verschil in drukte op de terrassen. Café Bateel springt er op dat gebied echt uit.

De lunch

Ik heb een Chicken Zataar op als lunch. Voor 45 AED krijg je een sandwich met gemarineerde kip, zongedroogde tomaten, sla, gegrilde courgette en een speciale mayonaise. Als drankjes heb ik de Pineapple Crush op (ananas, munt en crushed ice) en de Orange Refresher (sinaasappelsap, ananassap, grenadine en citroensap). Beide drankjes kostten 24 dirham per stuk (ongeveer 5 euro). Alles, zowel het eten als de drankjes, smaakt weer voortreffelijk. Café Bateel is voorgoed één van mijn favoriete lunchplekjes in Dubai geworden.

Het enige minpunt dat ik voor de tweede keer mag noteren is de stugge houding van de mannelijke obers. Daar waar de vrouwen servicegericht en vriendelijke zijn, daar lijken de mannen wat last te hebben van haantjesgedrag.

Ik bezocht Café Bateel op een zonnige en warme vrijdag in april 2014. Het was niet het eerste bezoek aan deze vestiging van Café Bateel. Begin maart 2014 heb ik er ook al met het gezin geluncht.

Beoordeling

Eten – smaak 8,5
Eten – presentatie 8,5
Prijs 9,0
Bediening 6,5
Sfeer 9,0

Ik bezocht Café Bateel in april 2014 en was alleen.