Sluiten

REVIEW: restaurant Butcha Steakhouse & Grill

Gepubliceerd op 28 november 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

restaurant Butcha Steakhouse & Grill

Dat ik Butcha uitprobeer is een kwestie van puur toeval. Toen ik vanmiddag tussen The Beach en The Walk terugliep naar mijn appartement passeerde ik dit restaurant dat gelegen is op het centrale plein van ‘The Beach’. Je zit hier eigenlijk achter het strand. Mijn oog viel op de koe die ze buiten hadden staan met daarop geschreven welk vlees van welke plek kwam. Ik herkende dit van een menukaart van een restaurant in mijn woonplaats.

Omdat het donderdagavond is (het begin van het weekeind in Dubai) leek het me niet onverstandig om vooraf te reserveren. Dan wist ik zeker dat ik een plekje buiten op het terras zou hebben. Iets te laat arriveer ik bij Butcha, maar mijn tafeltje buiten is nog niet aan iemand anders weggegeven. Ik heb van hieraf een mooi uitzicht op h plein en de daarachter liggende hoogbouw.

Goede kaart

Butcha heeft een mooie uitgebreide kaart met daarop voor iedere vleesliefhebber wel wat wils. Varkensvlees staat niet op de kaart, maar wel rund, lam, kip en vanavond vanwege Thanksgivingday (dat in Dubai overigens niet gevierd wordt) staat er gevulde kalkoen op het dagmenu. Als ik in de Verenigde Staten was geweest had ik hier waarschijnlijk wel in meegegaan, maar in ben in Dubai. Ik bestel daarom de BBQ ribs als hoofdgerecht en neem daarom een licht voorgerecht: rundercarpaccio. Vooraf krijg ik warme broodjes met boter. Heerlijke broodjes by the way.

Het eten

rundercarpaccio

Carpaccio is een heel simpel gerecht, maar juist in die eenvoud zit het probleem. Als kok moet je de juiste balans in de smaken zien te vinden. Het lastigste is om de smaak van het vlees overeind te houden. In een land als Dubai helemaal, omdat het vlees dat voor de carpaccio gebruikt wordt vaak ijskoud geserveerd wordt. Dat valt nu wel mee. De carpaccio is aardig, maar niet meer dan dat. Er had wel wat meer parmezaanse kaas overheen gemogen.

ribstuk bij Butcha Steakhouse & Grill

Voor het ribstuk geldt hetzelfde: aardig maar geen topgerecht. Ik had hier eerlijk gezegd meer van verwacht. Het is mooi geserveerd (fraai uitgesneden) en goed gegaard. Ik vind alleen de gebruikte barbecuesaus niet zo. Hij is te zoet en mist iets. Over de frietjes ben ik snel uitgepraat: dit is GEEN friet. Dit is een aardappelproduct dat de vorm van friet heeft en gefrituurd is. Daar houdt alle gelijkenis mee op. Friet hoort gemaakt te worden van gesneden aardappel.

De rekening

In totaal moet ik 265 dirham betalen. Dit is exclusief de service charge, zoals dat op de rekening vermeld staat. Ik heb voor dit bedrag ook een half litertje plat water en een Pepsi op. Bij de huidige koers bedraagt de eindrekening ongeveer 63 euro. Niet bepaald goedkoop, maar daar heb ik zelf ook een aandeel in. Hoewel er zeker ook duurdere hoofdgerechten op de kaart stonden, had ik ook een ruime keuze in goedkopere maaltijden.

Zo had ik voor een derde van de prijs van de ribben ook een hamburger kunnen bestellen. Of ik het eten deze prijs waard vind? Nee. Zeker de 5,50 euro voor nepfrieten met kruiden erop vind ik te veel. Die zou ik eigenlijk al niet gratis willen hebben.

Eindoordeel

Eten – smaak 6,0
Eten – presentatie 7,5
Prijs 5,0
Bediening 7,0
Sfeer 7,0

Ik bezocht Butcha Steakhouse & Grill in november 2015 en was alleen.